Plan roșu de intervenție la un supermarket din Brăila

Plan roșu de intervenție la un supermarket din Brăila
Plan roșu de intervenție la un supermarket din Brăila

În această dimineață, în jurul orelor 10.00, personalul din cadrul dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila este anunţat prin S.N.U.A.U. – 112, de către şeful depozitului de la un hipermarket situat pe b-dul Dorobanţilor, despre producerea unui incendiu la spațiul de depozitare din incintă.

În urma detaliilor solicitate de către personalul din dispecerat cu privire la producerea evenimentului, a reieşit faptul că incendiul a pornit de la un posibil scurtcircuit și s-a extins la mărfurile depozitate. Incendiul se manifesta violent cu degajări mari de fum şi temperaturi ridicate, sunt aproximativ 12 victime, intoxicate cu fum şi cu arsuri pe corp de diferite grade. Au fost luate măsuri pentru evacuarea personalului şi s-a solicitat sprijinul forţelor profesioniste.

Având în vedere numărul mare de victime a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

Pe timpul executării operaţiunilor de intervenţie pentru stingerea incendiului, comandantul intervenţiei este anunţat de producerea unui accident rutier la ieşirea din parcarea obiectivului în b-dul Dorobanţilor, în care sunt implicate două autoturisme. În urma impactului unul dintre autoturisme s-a răsturnat, iar cele trei persoane din acesta au rămas încarcerate.

Pe timpul derulării acţiunilor de intervenţie, comandantul acţiunii este anunţat de faptul că în vecinătatea obiectivului – şantier în lucru la construcţia unui alt magazin –  s-a găsit un proiectil.

În cadrul exerciţiului s-au urmărit mărirea capacităţii de reacţie şi intervenţie, nivelul dotării cu mijloace, echipamente şi utilaje necesare pentru intervenţie în cazul unui astfel de tip de risc, precum şi modul de acţiune şi cooperare al instituţiilor implicate, verificarea timpilor operativi de intervenţie şi capacitatea de reacţie a structurilor specializate de intervenţie stabilite prin planurile de acţiune, respectarea procedurilor operaţionale de intervenţie de către personalul implicat, verificarea viabilităţii documentelor de conducere pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă cu grad ridicat de complexitate și elaborarea documentelor şi a rapoartelor operative către eşaloanele superioare privind acţiunile întreprinse pentru gestionarea situaţiilor speciale de urgenţă create.

”La exerciţiu au participat reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, grupa operativă, patru echipaje de intervenţie-stingere, două echipaje de descarcerare, cinci echipaje SMURD, opt voluntari şi un echipaj pe autoscară mecanică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, un echipaj din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Brăila, două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, personal medical din cadrul Unităţii de primiri Urgenţe Brăila, o echipă de voluntari din cadrul Filialei „Crucea Roşie” Brăila şi personalul de la locul de muncă a supermaketului”, a declarat col. Cristian Ion, inspector șef al ISU Dunărea Brăila.
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.