Având în vedere situaţia sanitară dezastruoasă la nivel naţional președintele PMP Brăila, consilierul județean Viorel Botea solicită ministrului educaţiei să dispună desfăşurarea orelor de curs în sistem online pe o perioadă de 2 săptămâni, începând de luni, 11.10.2021.

Solicitarea fostului inspector școlar general vine ca o necesitate pentru ca în perioada celor două săptămâni să fie pregătit procesul de testare gratuită a tuturor elevilor la revenirea în sistem fizic, cu teste acceptate în U.E., și cu acordul părinților. Totodată, Botea, care este și vicepreședinte al PMP, cere realizarea unei campanii coerente de informare a părinţilor şi elevilor despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, precum și demiterea persoanelor incompetente de la conducerea Inspectoratelor Școlare Județene și promovarea managerilor capabili să facă faţă acestei situaţii de maximă urgenţă.

”Avănd în vedere agresivitatea și viteza răspândirii virusului, orice întârziere în luarea deciziei va duce la compromiterea definitivă a anului şcolar, deoarece elevii nu vor mai avea profesori care să desfăşoare orele nici măcar în sistem online. Situaţia sănătăţii elevilor este foarte gravă. Astăzi, Salvarea nu putea face faţă solicitărilor părinților pentru copiii cu simptome grave.

În fiecare şcoală, sunt numeroase cadre didactice infectate, iar situaţia la nivelul judeţului este mascată cu diverse controale inoportune pe teme inventate, care nu fac altceva decât să agraveze situația existentă. Sănătatea cadrelor didactice este un subiect lipsit de importanță.

Dacă personalul medical se înbolnăvește, sistemul medical intră în colaps. Dacă personalul din învățământ și elevii se îmbolnăvesc, școala a murit” spune Viorel Botea.

Sursa: Realitatea de Braila