Poliția Rutieră, la raport! În primul trimestru au fost aplicate 7.598 de sancţiuni contravenţionale!

 

Pentru atingerea obiectivului central din Programul Uniunii Europene de acţiune pentru siguranţă rutieră 2011-2020 şi anume reducerea mortalităţii rutiere cu 50%, în Europa, în cursul acestui deceniu,poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor la regimul circulaţiei şi combaterea indisciplinei în trafic.

Astfel, în perioada analizată au fost desfăşurate 117 activităţi educaţional preventive şi au fost organizate şi executate 138 de acţiuni şi controale, din care 122 cu efective proprii și 16 în colaborare cu alte instituţii ori reprezentanţi ai societăţii civile.

De asemenea, au fost constatate 145 de infracţiuni, din care 81 la regimul circulaţiei şi 64 de altă natură, şi au fost aplicate 7.598 de sancţiuni contravenţionale.

Pe raza de competenţă s-au produs în această perioadă 19 accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate, 25 de persoane rănite grav şi 9 persoane rănite uşor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 18 accidente, soldate cu 5 persoane decedate, 18 persoane rănite grav şi 3 persoane rănite uşor.

Principalele cauze care au generat producerea accidentelor grave au fost: neadaptarea vitezei la condiţiile de drum (13,08%), neasigurarea mersului înapoi 14,95% și neacordarea priorităţii pietonilor (12,15%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.