Polițiștii locali au aplicat în perioada 21-28 ianuarie 17 sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

În perioada 21 -28 ianuarie 2020 polițiștii locali brăileni au aplicat mai multe amenzi pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. 

 

În această perioadă au fost constatate şi aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R. Astfel, pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional două persoane cu amenzi în valoare de 600 lei.

S. L. –C., în vârstă de 52 ani, și B. T., în vârstă de 44 ani, ambii din Brăila, au fost sancționați cu amenzi în valoare de câte 300 lei, fiind depistați pe Calea Călărașilor, la intersecție cu Bd. Al. I. Cuza, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa participanților la evenimentul cultural desfășurat în acea zona cu ocazia sărbătoririi ,,Zilei Unirii Principatelor Române”, lezând astfel demnitatea și onoarea acestora.

Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional două persoane cu amenzi în valoare de 200 lei.

Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor
de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi în valoare de 1.200 lei.

Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, a fost depistată și sancționată contravențional
numita M. I., în vârstă de 27 ani, județul Buzău, cu amendă în valoare de 500 lei. Aceasta a fost depistată pe Calea Galați din municipiul Brăila, la intersecție cu strada Tudor Vladimirescu, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

Pentru lăsarea fără supraveghere a unui bolnav mintal periculos, de către persoanele care au îndatorirea de a-l îngriji sau de a-l păzi, a fost sancționată contravențional numita V. V., în vârstă de 65 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 100 lei, pentru nesupravegherea, în calitate de tutore, a bolnavului mintal D. A., în vârstă de 34 ani, care a avut un comportament agresiv în incinta Direcției de Asistență Socială Brăila, situată pe Bd. Al.I.Cuza.

Pe linia cerşetoriei-vagabondaj, în urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate în perioada 21-28 ianuarie 2020, 9 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 7 persoane cu amenzi în valoare de 700 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.