Pompierii de la ISU Brăila n-au avut vacanță în perioada 1-5 iunie

În minivacanța de 1 iunie și Rusaliile ortodoxe, subunitățile ISU Dunărea Brăila au intervenit pentru gestionarea a 64 situații de urgență, dintre care șase pentru stingerea incendiilor, cinci de asigurare zonă în urma producerii unui accident rutier, trei deblocări de ușă la locuințele unde proprietarii nu au răspuns, o salvare animal din mediu ostil vieții și 50 intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport la unitate spitalicească.

Una dintre intervențiile pentru stingerea incendiilor a fost la o autoutilitară pe Șoseaua Buzăului, unde în urma unui scurt-circuit la instalația electrică au ars bordul mașinii și a fost afectat habitaclul cabinei.

Vineri, 02 iunie, s-a intervenit pentru limitarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată și gunoi menajer în localitățile Victoria și Însurăței. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cc.a 30 mp. și aproximativ 250 kg gunoi menajer. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiilor a fost focuri în spații deschise lăsate nesupravegheate.

Sâmbătă, la ora 09.30, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit pentru stingerea unui incendiu la un transformator electric de pe raza localității Vărsătura. Cauza probabilă a fost un scurt-circuit la un transformator de 1600 KVA, care a fost afectat de incendiu.

La ora 20.00, Garda de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească pe raza localității Viziru. A ars anexa gospodărească, construită din lemn, cu o suprafață de cca. 70 mp. Cauza probabilă a fost un scurt-circuit la instalația electrică a anexei.

Duminică, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de lucru Dudești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la un adăpost de animale dezafectat pe raza localității Dudești. În urma incendiului a ars acoperișul adăpostului. Cauza probabilă a fost un scurt-circuit la instalația electrică a adăpostului de animale.

La cele șase incendii nu s-au înregistrat victime.

În perioada menționată s-au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la cinci accidente rutiere pe digul Brăila – Galați, pe centura municipiului Brăila și pe Vadul Ghecetului (trecer bac Smărdan) în municipiul Brăila, în localitățile Albina și Scărlătești. În urma accidentului de la Scărlătești au rezultat trei victime, rănite ușor, care au fost transportate la UPU Brăila de ambulanțe SMURD și SAJ Brăila.

Duminică, la ora 12.00, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de pompieri Brăila a intervenit pentru salvarea unei pisici căzute într-o canalizare pe strada Plantelor din municipiul Brăila.

Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 50 persoane din municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc și transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.