Pregătiri de iarnă pentru asistații social și oamenii străzii!

Brăilenii care își pun nădejdea în Direcția de Asistență Socială, pentru a beneficia de lemnele necesare, pentru a se încălzi în iarna 2019-2020, nu trebuie să își facă griji.

 

Primarul Marian Dragomir spune că numărul asistaților a scăzut considerabil, iar necesarul de lemne pentru încălzire se regăsește în stocul direcției.

În ceea ce privește găzduirea, în centrele din subordinea Primăriei, a oamenilor fără adăpost, primarul spune că este loc pentru toți, însă puțini sunt cei care respectă regulile de găzduire.

 

 

Numărul asistaților sociali a scăzut foarte mult în municipiul Brăila, vorbim de aproximativ 30 de persoane asistate social, cu drept de muncă, ceea ce pentru municipiul Brăila este o cifră foarte bună, din punct de vedere al administrației.

Persoanele fără adăpost se pot caza de la 1 decembrie în centru nostru. Dar noi ne confruntăm cu o situație reală, pe care nu avem de ce să nu o recunoaștem: Poliția națională și Poliția Locală, din proprie inițiativă, sau la sesizarea unor cetățeni, ridică persoanele care nu au adăpost, le conduc la centru, dar după o zi, sau chiar două zile, aceștia fug din centru, deoarece sunt obligați să respecte în principal două regului. Aceste două regului sunt: interzis consumul băuturilor alcoolice și obligatorie – curățenia – adică spălarea, să se spele. Ca urmare a faptului că nu doresc să se spele și nu doresc să li se interzică consumul de băuturi alcoolice, fug din centru.

Bineînţeles că noi nu putem să permitem, atunci când oferim condiții de cazare și masă gratuită, să consume băuturi alcoolice și să nu se spele”, a declarat primarul Marian Dragomir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.