Primarul a sunat la Electrica să semnalizeze o avarie, dar a fost îndrumat de call-center să se adreseze Primăriei

Primarul municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir a spus în cadrul ultimei ședințe a CLM că a sunat personal la call-center-ul Electrica pentru a semnala o avarie care a afectat mai multe cartiere din municipiu, iar operatorii l-au îndrumat să se adreseze Primăriei.

Ca urmare a multiplelor întreruperi ale energiei electrice foarte mulţi cetăţeni au sunat la Primărie, fiind induşi în eroare de call-center-ul Electrica. Este un lucru absolut strigător la cer ceea ce se întâmplă, pentru că nu este atribuţia Primăriei. Iluminatul stradal şi întreţinerea reţelelor este în sarcina exclusivă a Electrica. Vom face o adresă către Electrica, în care le vom cere să nu mai mintă cetăţenii din Brăila, că trebuie să intervină Primăria când lor le pică reţeaua. Am sunat personal şi nu mi-a venit să cred ceea ce îmi pot spune la telefon. Am avut apoi o discuţie cu domnul director SDEE Brăila, Ştefan Rădulescu, care mi-a spus că le va transmite şi dânsul în scris acest lucru. În Municipiul Brăila corpurile de iluminat sunt ale Primăriei, dar reţeaua aparţine Electrica. Când este un corp de iluminat ars, intervine Luxten, când pe o stradă nu funcţionează iluminatul, trebuie să intervină Electrica”, a declarat primarul Marian Dragomir, în ultima şedinţă a CLM Brăila.

Marian Dragomir a precizat că lucrările întreprinse în ultima vreme de Electrica pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice din Brăila sunt în valoare de aproximativ 8 milioane lei.

În ultima perioadă se opreşte destul de des iluminatul în municipiul Brăila din cauza faptului că Electrica SA, societate care, subliniez că nu se află în subordinea Primăriei Municipiului Brăila, a făcut nişte lucrări de investiţie pentru modernizarea instalaţiei, astfel încât să nu mai pice reţeaua. În urmă cu 40 de ani, când s-au făcut primele reţele, nu erau atât de mulţi consumatori ca în ziua de astăzi. Ei au făcut modernizări la o valoare de aproximativ 8 milioane lei„, a declarat Dragomir.

Aceste declarații au fost făcute în contextul în care consilierii au avut de aprobat atribuirea în folosință gratuită, pe durata funcționării capacităților energetice și acordarea dreptului de a executa rețele electrice către SDEE Muntenia Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.