În ziua de 15 Martie 2019, la sediul OJFIR Brăila a avut loc o întâlnire de lucru în vederea analizării stadiului de implementare al proiectelor aferente Submăsurii 4.3.I – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Componenta infrastructura de IRIGAȚII.

La întâlnire au fost invitați Daniel Crunteanu, secretar de stat MADR, Ion Rotaru senator și  Nicu Niță, deputat în Parlamentul României.

Directorul OJFIR Brăila, Sorin Moise, a mulțumit participanților pentru promptitudinea cu care au răspuns invitației de a participa la discuții referitoare la SM 4.3 componenta irigații.

Obiectivul dezbaterii a fost dezvoltarea sectorului irigațiilor pe zona de Sud-Est a României prin găsirea de soluții pentru urgentarea implementării proiectelor care se află în derulare pe această componentă în cadrul SM 4.3.  Referitor la activitatea celor două agenții APIA, acestea se află în termen cu plățile. În cadrul AFIR plățile sunt în procent de aproximativ 50%, întârzierile fiind cauzate de beneficiarii publici și de OUAI-uri.

Probleme ridicate de reprezentanții OUAI a fost legate de:

–         recuperare TVA  eligibil care depinde de ANAF, procedura de lucru greoaie, care  afectează negativ activitatea  OUAI.

–         referitor la  ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice reprezentanții OUAI au solicitat măsuri privind compensarea din capitolele de bază a majorării cheletuielilor cu manopera înregistrată în cadrul PT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here