Programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ a continuat în municipiul Brăila
Programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ a continuat în municipiul Brăila

Programul social-filantropic, inițiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, s-a desfăşurat astăzi în municipiul Brăila.

În prima parte a zilei, 179 de copii din municipiul Brăila, proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse şi cu mulţi copii, în baza tichetelor valorice oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi-au putut achiziţiona dintr-un supermarket din Brăila, articolele vestimentare dorite.

Preoţii din parohiile de unde provin aceşti copii şi părinţii lor au fost cei care au preluat tichetele, ajutându-i şi inspirându-i în alegerea celor necesare înnoirii pentru Sfintele Sărbători Pascale.

Pentru îndrumarea beneficiarilor către raioanele specializate din cadrul magazinului, ce conţin produse de îmbrăcăminte și încălţăminte, dar şi pentru eficientizarea procesului de alegerea al articolelor potrivite vârstei fiecărui copil, au fost implicaţi şi 20 de voluntari din cadrul parohiilor din municipiul Brăila.

De asemenea, toţi copiii prezenţi la acţiunea filantropică de astăzi au primit şi din partea reprezentanţilor acestui magazin câteva daruri, ce au constat în dulciurile atât de îndrăgite de cei mici.

Entuziasmul, fericirea şi mulţumirea sinceră s-au putut observa pe chipurile acestor copii ce au beneficiat astăzi de darurile oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Începând de săptămâna viitoare programul se va desfăşura în mediul rural, unde 1575 de sacoşe cu produse de igienă vor fi oferite copiilor din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Valoarea totală a acestui program social-filantropic este de 140.000 lei şi prin el sunt sprijiniţi 2049 de copii din Eparhia Dunării de Jos.

Articolul precedentŞcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!
Articolul următor102 cazuri de rujeolă în ultima săptămână, dintre care unul la Brăila