Proiectul Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, “În temniţă am fost şi aţi venit la Mine!”

Sărbătoarea închinată cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru a fost şi în acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, prilej de rugăciune şi de filantropie pentru persoanele private temporar de libertate din cadrul Penitenciarului de la Brăila şi Centru de Detenție pentru Minori din Tichileşti. 

La Penitenciarul pentru minori şi tineri din Tichileşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în cadrul proiectului „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine“, preoţi din cadrul protopopiatului Brăila, profesori de religie, elevi şi studenţi voluntari i-au vizitat pe semenii lor, s-au rugat împreună şi au purtat un dialog de suflet pe diferite teme, caracteristice vârstei lor.

Tinerii privaţi temporar de libertate au primit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, calendare, cărţi de rugăciuni şi alte daruri de suflet.

Activităţile de la acest penitenciar au fost organizată în colaborare cu protoieria Brăila.

Arhiepiscopia Dunării de Jos este mereu preocupată de identificarea unor noi modalităţi misionare care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate. Între acestea, se numără şi cooperarea dintre diferite comunităţi parohiale şi preoţii din slujirea socială, în vederea organizării unor programe comune, atât educaţionale, cât şi social-filantropice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.