RAIL ACTION DAY – 24 BLUE desfășurată de polițiștii brăileni

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, polițiștii au acționat la nivel național pentru siguranța transporturilor și a călătorilor, în cadrul operațiunii organizată la nivel european – ,,RAIL ACTION DAY – 24 BLUE”, sub egida RAILPOL.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Brăila, împreună cu ei de la ordine publică și rutieră, au desfășurat activităţi pentru prevenirea și combaterea furturilor de metale feroase şi neferoase (în special cupru) de la componentele de infrastructură feroviară, din sistemul de transport şi distribuție a energiei electrice şi de gaze naturale, de îmbunătățiri funciare și de la reţelele de telecomunicaţii.

Totodată, s-a urmărit respectarea legalității înființării şi funcţionării societăţilor comerciale colectoare de metale feroase şi neferoase, precum şi transportul pe căile rutiere al unor astfel de materiale.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 257 de persoane, verificate 11 centre de colectare metale și controlate 7 locaţii cu potenţial criminogen ridicat (componente de la infrastructură critică depozitate şi neasigurate cu pază).

Pe linia siguranţei transporturilor feroviare de mărfuri periculoase s-a acționat împreună cu reprezentanți ai I.S.U. Brăila, fiind controlate 2 trenuri pentru transport de marfă și 4 de transport persoane.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost aplicate peste 100 de contravenţii, au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Acțiunea s-a realizat și cu sprijinul reprezențanților Inspectoratului General pentru Imigrări și jandarmilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.