Acțiunile privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată, constituie principalul obiectiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, în domeniul relațiilor de muncă.

În perioada 15.05 – 19.05.2023 la un număr de 3 angajatori, în domeniul construcțiilor, comerțului și al panificației, au fost depistate 5 persoane care prestau muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, respectiv prestau activitate in timp ce aveau contractul individual de muncă suspendat. Ca urmare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 100.000 lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate.

”Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila vor continua acțiunile de control pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale” a declarat șeful ITM Brăila, Liviu Arhire.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentSiguranța în școli, o prioritate pentru polițiștii brăileni
Articolul următorVideo: Un incendiu pornit de la o lucrare la hidroizolația unei case a afectat patru locuințe învecinate