Siguranța în școli, o prioritate pentru polițiștii brăileni

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila acționează permanent pentru creșterea siguranței în școli. În contextul Planului Teritorial Comun de Acţiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2022 – 2023, Biroul Siguranța Școlară, a desfășurat ieri, o acțiune la unul dintre liceele situate pe raza municipiului Brăila.

Scopul a fost acela de a combate fenomenul contravenţional şi penal sub toate aspectele și de a descuraja comiterea unor astfel de fapte antisociale, fiind desfășurate activități pentru conștientizarea elevilor cu privire la efectele consumului și traficului de substanțe cu efecte psihoactive și pentru prevenirea absenteismului şcolar.

De asemenea, agenții de pază au fost instruiți pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și au fost purtate discuții cu factorii de conducere, fiind verificat și modul în care sunt puse în aplicare regulamentele de ordine interioară ale unității de învățământ.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.