Șase șoferi au rămas fără permis weekendul trecut

Poliţiştii rutieri au acționat la sfârșitul săptămânii pe raza întregului judeţ pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în vederea diminuării numărului de accidente.

În zilele de 12 și 13 octombrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru creşterea vizibilității, reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a vitezei, precum și pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri de către conducătorii auto.

Cu această ocazie au fost constatate 130 de contravenţii, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, și o infracțiune.

Dintre contravențiile constatate, 66 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 6 permise de conducere.

Printre aceștia a fost și un tânăr de 23 de ani din Brăila, carea fost depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04:00, de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier după ce se răsturnase cu mașina într-un șanț.

Polițiștii au stabilit că, în timp ce șoferul ar fi condus autoturismul pe DC 10, între localitățile Praporgescu și Baldovinești, din comuna Vădeni, din cauză că nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra vehiculului și a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că tânărul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,84 mg/l.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.