Consilierii județeni au votat cu discuții Proiectul de Hotărâre privind aprobarea asocierii Județului Brăila, prin Consiliul Județean Brăila, cu comuna Gropeni, prin Consiliul Local al comunei Gropeni pentru cofinanțarea și realizarea obiectivului de investiții “Execuție lucrări de înlocuire tavan Școala Gimnazială Gropeni, județul Brăila, în vederea obținerii avizului ISU”.

 

La discuție a participat și șeful Inspectoratului Școlar Județean care este și consilier județean. La momentul actual, în Brăila, sunt 71 de școli fără autorizație de funcționare, din totalul de 268 de clădiri.

Președintele CJ, Iulian Chiriac, spune că oportunitatea de a face toate aceste autorizații revine UAT-urilor, consiliilor locale și primarilor, care au avut timp, încă din primăvara acestui an pentru a depune proiecte de reabilitare.

La nivelul judeţului Brăila, conform datelor furnizate de DSP Brăila şi a reţelei şcolare care funcţionează în anul şcolar 2019-2020, fără Palatul Copiilor şi cluburile copiilor din Ianca şi Făurei, sunt 107 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, care au 156 de unităţi de învăţământ arondate, cu un total de 263 locaţii, dar autorizaţie sanitară de funcţionare există doar pentru 158 locaţii, reprezentând 60,07%, aici fiind incluse şi avizele eliberate în baza declaraţilor pe propria răspundere.

 

 

Conform statisticii DSP Brăila, în municipiu sunt 8 locaţii care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, după cum urmează: Şcoala Gimnazială “Constantin Sandu Aldea”, structură arondată Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” (unde funcționează și Sala de spectacole a Teatrului de păpuși); Grădiniţa nr. 54, structură arondată şcolii Gimnaziale “Aurel Vlaicu”; Grădiniţa nr. 32, ce aparţine Grădiniţei cu program prelungit nr. 6; Grădiniţa nr. 3 – structură a Grădiniţei nr. 37; Grădiniţa nr. 19 – structură a Grădiniţei nr. 49; Grădiniţa nr. 51; Grădiniţa nr. 20 – structură a Grădiniţei nr. 56 şi clădirea Facultăţii de Inginerie din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați, clădire ce aparține CJ Brăila.