Se fac înscrieri pentru prinderea Sfântei Cruci în Ziua de Bobotează

Cu prilejul sărbătoririi Botezului Domnului, pe data de 6 ianuarie 2019, Primăria Municipiului Brăila, Arhiepiscopia „Dunării de Jos” Galați și Protoeria Brăila organizează o serie de manifestări dedicate acestui important eveniment pentru întreaga lume creștină.

Brăilenii care doresc să participe la tradiționalul ceremonial al recuperării crucii din apele fluviului Dunărea trebuie să prezinte obligatoriu, la înscriere, cu certificat medical cu analize actualizate, în principal cu diagrama EKG, pentru a dovedi că nu suferă de afecțiuni cardiace.

Înscrierile se fac în zilele de 3 și 4 ianuarie 2019, între orele 8.00 – 13.00, la sediul Primăriei Brăila, camera 34. Persoana de contact – Mircea Berbec, telefon 0239694947 interior 229 sau mobil 0752759030.

Începând cu ora 8.30, la Catedrala “Naşterea Domnului” din Bariera Calaraşilor are loc Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Dr. Casian Craciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos împreună cu un sobor de preoţi.

La ora 10.45, întreaga procesiune se va deplasa pe jos, pe Calea Călăraşilor, de la Catedrala „Naşterea Domnului” până pe Faleza Dunării, pe traseul Bariera Călăraşilor-Calea Călăraşilor-Parcarea Primărirei Municipiului Brăila-Scena de la Faleza Dunării (se coboară pe treptele de la fântâni).

De la ora 11.15, pe scena de pe Esplanada Dunării se va desfășura Slujba de sfinţire a apei, unde Primăria Municipiului Brăila, împreună cu Protoieria Brăila va pregăti câteva butoaie cu apă sfinţită.

Cum tradiţia spune că la Bobotează se sfinţesc toate apele, iar preotul trebuie să se ducă la o apă unde va arunca crucea, în jurul orei 12.00, ÎPS Dr. Casian Crăciun – Episcopul Dunării de Jos va arunca Sfânta Cruce în apele Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.