Seara rusească în Sala ProArte a Centrului de Creație Brăila

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează duminică, 14 noiembrie, la ora 13:00, în Sala Pro Arte, evenimentul cultural artistic La o cafea despre Brăila- Seara rusească.

Evenimentul Seara Rusească este dedicat comunităţii ruşilor lipoveni din România şi nu numai fiind cunoscut faptul că ruşii lipoveni reprezintă cea mai numeroasă comunitate etnică din judeţele Brăila, Constanţa, Tulcea.

La împlinirea a 200 de ani de la naşterea marelui scriitor rus Feodor Dostoievski şi a celor 75 de ani de la recunoașterea oficială a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi din România, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale vă propune să petreceţi o seară rusească alături de invitaţii speciali: Grupul vocal Nuferii albi din Jurilovca, Paula Amelian din Constanta, Ansamblul Tihii Dunai şi Ansamblul Dunaiskie Rozî din Brăila, Folk Band Ruskyi RiTm din Tulcea. Prin muzica şi port aceştia vor exprima caracteristicile unei comunități, care a reuşit să-şi păstreze identitatea în timp.

Accesul în sala este permis pe baza de invitaţii. Acestea pot fi procurate de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piata Traian nr. 2. Spectacolul de muzică tradiţională rusească va fi transmis live pe pagina de facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.