Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație pentru Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Printre aceste UAT-uri sunt și comunele Traian, Vădeni, Măxineni și Siliștea, din județul Brăila.
ANCPI a publicat joi, 11 octombrie 2018, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul privind achiziția de „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unități administrativ-teritoriale”.
Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.
Achiziția se desfășoară pe 36 de loturi și se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei.
Anunțul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2018/S 196-443574, astfel încât la procedură poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018.
ANCPI a încheiat, pe 26 septembrie 2018, contractul de finanțare a Proiectului major cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP).
Proiectul „Creșterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului Naţional de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.
Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.
Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localități care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe și localități în care sunt identificate zone cu vulnerabilități sociale particulare privind accesul informal la proprietate.