Situația în județul Brăila aflat sub avertizare cod roșu

Update ora 8.00: Bacurile dinspre Brăila spre Smârdan și Insula mare a Brăilei circula doar în situații de urgență. Drumurile naționale și județene rămân închise până la ora 12.00. Un autoturism de la Vădeni, cu două persoane, a rămas blocat și a fost dus de un echipaj ISU Brăila la sediul Primăriei Vădeni.

În această dimineață, la ora 6.00, toate drumuri naționale și județene din județul Brăila sunt închise. La această oră sunt 70 de localități nu sunt alimentate cu energie electrică.

După 8 ore de cod roșu de intensificări puternice ale vântului în județul Brăila sunt 70 de localătăți care nu sunt alimentate cu energie electrică, fiind afectați 38.478 abonați. Localitățile fără curent electric sunt: Drogu, Pântecani, Zamfirești, Jirlău,  Vișani, Plăsoiu, Baldovinești, Dedulești, Mircea Vodă, Dudești, Bumbăcari,  Târlele Filiu, Ionești, Batogu, Lișcoteanca, Perișoru, Berlești, Șuțești, Mihail Kogălniceanu, Ibrianu, Maraloiu, Gradiștea, Boarca, Racovița, Corbeni, Căldărușa, Movila Miresii, Țepeș Vodă, Urleasca, Polizești, Stanca, Stăncuța, Unirea, Silistraru, Tichilești, Albina, Gurguieți, Sihleanu, Scorțaru Nou, Pitulați, Constantinești, Râmnicelu,  Romanu, Tudor Vladimirescu, Scorțaru Vechi, Comăneasca, Traian, Oancea, Pietroiu, Siliștea, Măgureni, Țăcău, Băndoiu, Mărașu, Bărăganul, Colțea, Florica, Ciocile, Chioibășești, Chichinețu, Roșiori, Tătaru, Dudescu, Zăvoaia, Vultureni, Scărlatești, Mihai Bravu, Odăieni, Jugureanu, Ulmu.

La această oră se acționează cu 19 utilaje pe Drumurile Naționale și cu 6 utilaje pe Drumurile Județene, punctual pentru deblocarea auto.

Au fost instituite 13 filtre ale Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila la ieșire din municipiul Brăila și la Măxineni, Surdila Greci, Oprişeneşti, la intersecţia cu DJ 211, Grădiştea, Bărăganu, Mihai Bravu, Viziru, Popas Laura de pe DJ 211A.

Situație autovehicule blocate pe teritoriul județului:

Între localitățile Mircea Vodă și Ianca, pe DN 2B este blocat traficul rutier de 2 tir-uri (cu 2 persoane). Sunt blocate 15 autoturisme cu 26 de persoane, a 2 microbuze cu 22 persoane, a unei camionete cu 3 persoane, a unui autocar cu 40 persoane și a altor 2 tir-uri cu 2 persoane. Pentru deblocarea acestora se acționează de către Serviciul de Drumuri Naționale Brăila și ISU Brăila. La ora 06.20 a fost deblocat un sens de mers în dreptul localității Mircea Vodă. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă.

Pe raza comunei Vădeni echipaje din cadrul ISU și IJJ Brăila acționează pentru deblocarea unui autoturism cu 2 persoane, la limita județului Brăila cu județul Galați.

Pe DJ 203 între localitățile Făurei și Ulmu, echipaje din cadrul ISU și SVSU Ulmu, au acționat pentru deblocarea unui microbuz cu 12 persoane care au fost preluate și cazate în siguranță în comuna Ulmu, prin grija autorităților locale.

Pe DE 584, între localitățile Însurăței și Bărăganul sunt blocate/derapate în trafic 11 tir-uri, 10 autoturisme și o autocisternă, totalizând 30 persoane. Se acționează cu echipaje din cadrul ISU și SDN pentru deblocarea traficului. La ora 06.15 a fost deblocat un sens de mers în dreptul popasului Dropia. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă.

Pe DE 584, între localitățile Viziru și Însurăței, la popasul Dropia, drumul european este blocat de un tir pe toată partea carosabilă. Două utilaje din cadrul SDN Brăila încearcă să deblocheze tir-ul, dar întâmpină probleme datorită vizibilității foarte scăzute.

Se intervine cu 182 efective ale MAI, dintre care 148 de la ISU, 8 de la IJJ și 26 de la IPJ. De asemenea se acționează cu alte 130 de alte forțe, două de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, 48 Consiliile Locale pentru Situații de Urgență, 12 de la Drumuri județene, 38 de la Drumuri naționale și 30 de la Electrica.

Se intervine cu 77 de mijloace, dintre care 27 ale MAI (12 ISU, 2 IJJ, 13 IPJ) și 50 alte mijloace (1 CJSU, 14 CLSU, 6 Drumuri județene, 19 Drumuri naționale, 10 Electrica).

Situația trenurilor:

Azi noapte, la ora 22.30, trenul R 8204 Contanța-Buzău, se afla în halta Spicu (comuna Bărăganu) având pantograful rupt. La ora 00:36 călătorii din R 8204, în număr de 35, au fost preluați de IR1861 Constanța – Iași.

La ora 22.30, trenul R7366 Galați-Buzău, se afla, în apropierea inelului de testări de la Făurei, blocat datorită firului de tensiune care a fost rupt. S-a trimis locomotiva de ajutor de la Buzău. În tren au fost 5 călători, care au fost preluați la ora 02.50 de IR 1861 Constanța – Iași.

La ora 23.00, trenul IR 1577 București Nord-Galați, a avut defecțiuni la pantograf în stația CF Lacu Sărat. Cei 40 de călători au fost preluați de trenul R 7365 Buzău – Galați, la orele 23.09.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.