Deputatul PNL de Brăila, Vasile Varga, s-a declarat contrariat de atitudinea parlamentarilor social-democrați care au ințiat și votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, un Guvern care în cele 3 luni de guvernare și-au îndeplinit promisiunile făcute la instalare. 

Deputatul brăilean a emis un comunicat de presă în care își exprimă nemulțumirea față de faptul că PSD-iștii au refuzat alegerea primarilor în două tururi și au depus moțiune de cenzură la legea pe care Guvernul Orban și-a asumat răspunderea.

”Măriri de pensii și salarii, ieftinirea carburanților, tăierea pensiilor speciale, investiții în drumuri expres, autostrăzi și în lucrările la podul peste Dunăre, acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de Cabinetul Orban în cele trei luni de guvernare. Un guvern care, pentru a-și ține până la capăt promisiunile făcute românilor, și-a asumat responsabilitatea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, punându-și, practic, mandatul pe masă.

De ce atât de importantă această decizie a alegerii în două tururi? Pentru că unul dintre principiile democrației este reprezentativitatea, iar situațiile în care cineva ajunge primar doar cu 15% dintre voturile cetățenilor trebuie să înceteze! Românii trebuie să aleagă cu adevărat, votul lor trebuie să fie respectat și să conteze.

Pentru PSD, lucrurile stau, însă, cu totul altfel. Ei s-au opus, cu moțiune de cenzură, acestui exercițiu democratic, pentru că se tem că vor fi sancționați la urne de toți cei care s-au săturat de România condusă de incompetență și interese de grup! PSD a ignorat încă o dată dorința oamenilor de a-și desemna corect primarii și a preferat să dea jos Guvernul Orban în loc să dea piept cu realitatea.

PNL rămâne consecvent promisiunilor sale asumate față de români și a demonstrat că are oameni pregătiți, programe, și viziune pentru a dezvolta România!” a spus Vasile Varga.