Situația persoanelor aflate în izolare la domiciliu în județul Brăila și măsurile care se vor lua de către agenții economic

Autoritățile brăilene responsabile pentru monitorizarea coronavirusului au stabilit măsurile care se vor lua la nivel de Brăila, ăn conformitate cu Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

În județul Brăila sunt sunt 122 de persoane izolate la domiciliu, din care 23 sunt noi intrate. În cursul zilei de astăzi DSP Brăila a eliberat 42 de avize epidemiologice după încheierea celor 14 zile de carantină.

Astfel s-a dispus obligativitatea respectării prevederilor din Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, prin care, unitățile de alimentație publică (hypermarket, supermarket, market, magazine de cartier, cafenele, baruri, cluburi etc.) , precum și furnizorii publici și privați de transport persoane, trebuie să ia măsuri pentru asigurarea dezinfecției frecvente a suprafețelor, în special, în zona caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse (ex. cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi etc.) și instituiriea măsurilor privind evitarea aglomerării de persoane în spații comerciale.

Totodată, se instituie obligația ca toate instituțiile publice și private să asigure la toalete materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini) dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și alte suprafețe expuse (mese conferință, birouri) și a dezinfecției frecvente a habitaclului mijlocului de transport la finalizarea traseului (ex. bare și suporți de susținere, uși, scaune, etc.).

Instituțiile publice și operatorii economici vor analiza și vor dispune, în măsura posibilităților, desfășurarea muncii de la domiciliu pentru o parte din personal, în conformitate cu dispozițiile art. 108-110 din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii, coroborate cu prevederile art. 2 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

În ceea ce privește situația îmbolnăvirilor de gripă, DSP Brăila a precizat că în ultima săptămână nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în tot judeţul Brăila. După ce în ultimele luni au fost raportate săptămânal între 45 şi 65 de cazuri, în săptămâna care s-a încheiat nu a fost înregistrat niciun caz.

În schimb, săptămâna trecută au fost înregistrate 367 cazuri de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, 8 persoane fiind internate, dar şi 99 cazuri de pneumonii, 48 dintre acestea având nevoie de spitalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.