Social-democratul Viorel Mortu le-a propus colegilor să planteze câte 10 stejari în Parcul Naţional de lângă Mărăşeşti

 

În ultima ședință a Consiliului Județean, consilierul PSD, Viorel Mortu, a propus organizarea unei excursii pentru a planta stejari în “Parcul Memoriei Naţionale – RoMândria” de lângă Mărăşeşti.

Domnule preşedinte, stimaţi colegi, cred că ne-ar sta bine în octombrie să organizăm o activitate, care ne-ar onora, ne-ar înnobila şi poate ne-ar şi uni mai mult. Să facem o deplasare la Focşani cu un autobuz, pe care să îl plătim conform legii, şi într-o zi anume de weekend să plantăm în Parcul Naţional de lângă Mărăşeşti câteva sute de stejari, într-o activitate care ţine şi de patriotism, şi de responsabilitate, şi de conştiinţă de sine într-un an Centenar.

Toate judeţele din preajma noastră au făcut acest lucru, mai puţin noi. Cred că ne calcă datoria, cum se spune, să facem acest pas. În fond, este destul de simplu: plătim, mergem, ne întoarcem. Acolo plantăm câte 10 stejari de fiecare. Focşaniul ştiu că pregăteşte aproape tot şi lotizează la fiecare cerere câte un sector, e cineva care îndrumă de la Şoseaua Naţională până la locul pe care îl avem de lucrat.

Ne putem duce, ne putem întoarce într-o zi, fiecare cu 10 – 20 de stejari plantaţi acolo. Să se ştie că şi Brăila a plantat în Parcul Naţional stejari, măcar câţi brăileni au căzut în Primul Război Mondial la Mărăşeşti”, a declarat Viorel Mortu, consilier județean al PSD.

Preşedintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat încântat de ideea propusă şi a promis că se va interesa pentru a vedea care sunt procedurile legale pentru a organiza o asemenea excursie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.