La mai bine de doi ani, de la data la care ar fi trebuit să fie dat în folosință, în bazinul olimpic de la Brăila încă se aude forfota muncitorilor. Reprezentanții controversatei companii “Middane Invest Grup” SRL, firma care se ocupă de acest proiect, sunt optimiști și speră ca până la sfârșitul anului brăilenii să se poată bucura de noul bazin.

“Middane Invest Grup” SRL a ajus să fie o firma controversată, abonată la bani publici, având numeroase contracte cu statul român, unele din ele fiind subiecte care au ținut prima pagină a ziarelor din Cluj si București. Sancțiunile cu privire la întârzierea înregistrată asupra proiectului vor fi calculate după finalizarea bazinului de înot olimpic.

Finanțarea obiectivului de investiție se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, a declarat pentru realitateadebraila.net, Manuela Irina Patrascoiu, director general al CNI.

 

 

Menționăm că investiția se ridică la 39.415.538 lei, cu TVA. Pentru a putea organiza competiții internaționale, bazinul de înot olimpic va avea o lungime de 50 metri și o lățime de 25 metri, 10 culoare, fiecare dintre ele având lățimea de 2,5 metri și o adâncime a apei de maxim 2 metri. Baza sportivă va dispune de sală de forță, saună, vestiare spațioase, grupuri sanitare, cabinet medical și cabinet antidoping.

Vom reuși în perioada viitoare să avem condiții moderne pentru sportivi și să atragem la Brăila competiții sportive la cel mai înalt nivel. Aceste lucruri se pot face cu implicarea angajaților, societăților private care au câștigat la licitații, ai primăriei, și din sumele alocate din taxele și impozitele locale”, spunea, în aceeași perioadă a anului trecut, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.