Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap

Angajatorii care au angajat persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată și le mențin raporturile de muncă pe o perioadă de minim 18 luni, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, câte 2250 lei pentru fiecare persoană cu handicap angajată.

”Potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările și completările ulterioare, art.85, alin. (1), angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatorii care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, o sumă în cuantum de 2250 lei.”, a precizat Mihaela Mirică, consilier Eures în cadrul AJOFM Brăila

Informații suplimentare se pot obține la sediul AJOFM Brăila, b-dul Dorobaților nr. 603-605, parter, biroul nr. 3, sau la tel/fax 0239/611386.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.