STS spune că nu monitorizeză traficul de date al site-urilor web și nu derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de știri

Referitor la articolul intitulat „STS, ne lăsați și pe noi să trăim? Dovezile că platforma România Curată este atacată de instituțiile statului” postat pe site-ul www.romaniacurata.ro, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de Presă al STS face câteva precizări. 

 

Serviciul de Telecomunicații Speciale nu monitorizează traficul de date al site-urilor web și nu derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de știri.

IP-ul public 213.177.17.110 face parte din clasa de adrese IP gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale și este alocat spre utilizare agenției naționale de presă, cu statut de instituție publică.

Din punct de vedere tehnic, datele prezentate (73 de accesări într-o lună) în legătură cu IP-ul menționat nu sunt tipice unui atac informatic de tip DDoS, ci mai degrabă unei navigări normale a site-ului la care se face referire.

În cazul serviciilor de internet furnizate, potrivit legii, de STS beneficiarilor săi, instituția noastră asigură infrastructura tehnică și alocă adrese IP, cu precizarea că stațiile de lucru aparțin doar acelor beneficiari și sunt operate în regim propriu de către fiecare dintre aceștia.

Reacția STS vine după ce site-ul romaniacurata.ro a publicat un articol în care spunea că platforma România Curată este ținta unor atacuri amatoricești dar numeroase de tipul DDoS și XMLRPC, menite să țină cât mai mult site-ul offline. Aceștia susțineau că printre acele rafale de accesări în cascadă au identificat IP-ul de la STS, și anume 213.177.17.110 – client.stsisp.ro, adică fix U.M. 0319 (Serviciul de Telecomunicatii Speciale București). Acest IP ar fi accesta site-ul de 73 de ori în ultima lună, generând cu acele vizite 735 de afișări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.