Teatrul ”Maria Filotti” Brăila participă la a VII-a ediţie a Festivalului „FEST(in) pe Bulevard”

Teatrul ”Maria Filotti” Brăila participă la a VII-a ediţie a Festivalului
Teatrul ”Maria Filotti” Brăila participă la a VII-a ediţie a Festivalului "FEST(in) pe Bulevard”

Teatrul „Maria Filotti’’  participă cu spectacolul  SCHIMB URGENT…TREI SURORI” de Nagle Jackson , regia Lucian Sabados,  joi 17 octombrie 2019, de la ora 20.30 în Sala Mare a Teatrului Țăndărică – la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „FEST(in) pe Bulevard”. 

Festivalul „FEST(in) pe Bulevard” va avea loc în perioada 11 – 20 octombrie în mai multe spaţii din Capitală, unde vor putea fi vizionate un  număr de 30 de spectacole din cinci ţări – Germania, Rusia, Israel, Bulgaria şi România. Teatrul „Maria Filotti’’ din Brăila participă cu spectacolul  SCHIMB URGENT…TREI SURORI”.

Cu o distribuție de excepție: Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Corina Borș, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Adrian Ștefan, Flori Popa, Alexandru Marin și Dan Moldoveanu, alături de Lucian Pînzaru, actor al Teatrului ”Fani Tardini” din Galați, spectacolul “Schimb urgent …trei surori “ propune o poveste de o mare actualitate politico – socială, un capitol de istorie recentă, o dramă ce se urmărește cu sufletul la gura, având ca fundal spațiul unui teatru academic rus, înainte și după glasnost. Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după Revoluția din 1989 sunt frapante și crează o emoție puternică, atât pe segmentul comic, dar și pe cel de dramă.

Reflecție asupra unei societăți supuse rigorilor de tot soiul în drumul ei spre capitalism, cu toate inconvenientele presupuse de metamorfoza mentalității, spectacolul intitulat ”Schimb urgent… Trei surori”, dezvăluie pe de o parte lumea din spatele cortinei, viața unui teatru în interiorul său, dar și frământarile ce apar într-o societate supusă unor schimbări periodice.

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului va cuprinde secţiunile „Criza feminităţii”, „Bulevardul Comediei”, „Premiere în FEST(in)”, „Invitaţi speciali”, „Vedeta de lângă tine”, „Spectacole-lectură”, „In memoriam” – secţiune dedicată unor personalităţi teatrale dispărute care au avut o contribuţie importantă la evoluţia teatrului românesc şi „Multi Art EXIT”.

Festivalul conţine şi o serie de evenimente conexe – colocvii, discuţii cu publicul după reprezentaţii, evenimente stradale, lansări de carte, expoziţii de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO, aniversări ale unor personalităţi teatrale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.