Termene pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila aduce în atenţia contribuabililor persoane juridice termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor. 

Astfel, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar (30 mai 2023) este termenul pentru depunerea situaţiilor financiare de către societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, iar 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar (2 mai 2023) este termenul pentru depunerea situaţiilor financiare de către  celelalte persoane prevăzute la art. 1 alin. (1)-(3) din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe perioada lichidării, persoanele juridice aflate în lichidare depun o raportare contabilă anuală în termen de 90 de zile de la încheierea anului calendaristic (31 martie 2023).

Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare – 31.12.2022 – nu întocmesc situaţii financiare anuale, urmând să depună la unităţile teritoriale ale ANAF (AJFP Brăila) o declaraţie pe propria răspundere, în format electronic, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar (1 martie 2023).

În vederea depunerii situaţiilor financiare anuale entităţile vor utiliza programul de asistenţă pus la dispoziţie gratuit de către Ministerul Finanţelor pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – www.anaf.ro .

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.