Țigările mentolate nu vor mai fi comercializate în România din luna mai 2020

Parlamentul European a aprobat o directivă a UE privind produsele din tutun. Potrivit noilor prevederi, în ţigarete şi în tutunul de rulat nu trebuie utilizate arome în cantităţi care să confere produsului o aromă distinctă („caracteristică”) alta decât cea a tutunului. Aşadar, directiva interzice ţigaretele şi tutunul de rulat cu orice astfel de aromă caracteristică. Statele membre şi Comisia se pot consulta cu un comitet consultativ european independent înainte de a lua decizii în această privinţă. 

Mentolul este considerat o aromă caracteristică şi va fi eliminat treptat din comerţul cu produse din tutun pe parcursul unei perioade de patru ani – perioadă care se aplică tuturor produselor cu o cotă de piaţă de peste 3% în UE.

Alte produse din tutun, cum ar fi trabucurile, ţigările de foi şi produsele din tutun care nu se fumează, sunt exceptate de la interdicţia de utilizare a aromelor caracteristice. Această exceptare va fi eliminată în cazul în care circumstanţele se vor modifica substanţial (în ceea ce priveşte volumul vânzărilor sau prevalenţa utilizării în rândul tinerilor). Tutunul pentru uz oral (tutunul snus) este exceptat de la această interdicţie, precum şi de la alte reglementări referitoare la ingrediente.

Aditivii necesari pentru fabricarea produselor din tutun, inclusiv zahărul pierdut în timpul procesului de prelucrare, vor putea fi utilizaţi în continuare. Directiva nu face diferenţe între soiuri de tutun, cum ar fi tutunul Virginia, Burley sau oriental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.