Trofeul Festivalului Johnny Răducanu a fost câștigat de elvețianul Baptiste Pfaff Stanek

Duminică seara s-a încheiat ultima seară a Festivalului Internațional de Jazz Johnny Răducanu, ajuns la ediția a VIII-a, organizat de CJ Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale și cu sprijinul Primăriei Brăila. Desfășurat în condiții de pandemiei, cu sala ocupată într-o proporție de 30%, festivalul s-a ținut anul acesta cu 14 concurenți, dintre care 5 banduri, 5 soliști instrumentiști și 4 soliști vocali. Marele Trofeu al Festivalului, realizat de Mihai Hlihor, a fost câștigat de Baptiste Stanek din Elveția- solist la saxofon.

Opt concurenți au primit doar diplome de participare și câte un buchet de flori. Ceilalți 6 concurenți au primit câte un premiu dintre cele puse în joc de organizatori, în funcție de deciziile juriului. 

Premiul pentru cel mai bun solist instrumentist a fost câștigat de chitaristul Daniele Cordisco (Italia). Premiul pentru cel mai bun solist vocal a fost câștigat de Giovanna Magro (Italia), iar cel pentru cea mai bună formație de FOKUSKATZLI (Elveția, Anglia, Italia, Spania). Cel mai promițător tânăr interpret a fost desemnat bandul Fernando Brox Trio (Spania), iar premiul pentru cea mai bună compoziție a fost câștigat de VARK3S (Italia). 

Seara s-a încheiat cu două recitaluri, unul susținut de Michael Crețu, nepotul lui Johnny Răducanu, și de Nicolas Simion Quartet, care a lansat și albumul „Tribute to Johnny”, în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu, desfășurat la Casa Tineretului din Brăila, . 

 

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.