Un alt stil de viață – “Erus și Valea Recunoștinţei”

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, scriitorul Alec Blenche și-a lansat la Brăila cel de-al patrulea volum “Erus și Valea Recunoștinţei” din seria “Erus și prietenii lui”

 

La eveniment au participat elevi, părinţi, bunici, cadre didactice și cititori încântați de seria de cărți deoarece le prezintă copiilor în fraze simple și convingătoare concepte ca: respectul față de natură și față de tot ceea ce este viu, răbdare, generozitate iubire și recunoștinţă.

Vegetarian de peste zece ani, Alec este și nutriționist raw vegan, tehnician nutriționist, câștigător al Bursei Acts of Education în cadrul Hippocrates Health Institute, fitoterapeut și are studii universitare și postuniversitare în Drept și Pedagogie Muzicală. Site-ul creat de el și soția sa, VIAȚA VERDE VIU, este citit de milioane de oameni din peste 100 de țări.

Promotor al unui stil de viață împlinit și sănătos, Alec îi sfătuiește pe părinți să-i deprindă pe copiii lor să trăiască astfel prin puterea exemplului lor, implicându-i în activități de cunoaștere și îmbunătățire personală. Este vorba de lucruri simple, precum plimbările în natură, îngrijirea plantelor, preparatul meselor în familie. Pentru copii este esențial să facă mișcare și să se joace mult, să mănânce alimente sănătoase, dar și să-și hrănească mintea cu cărți potrivite pentru vârsta lor, care să le stimuleze imaginația, empatia și curiozitatea.

La eveniment copiii au făcut cunoștinţă cu personajele create cu multă imaginaţie de scriitor, au râs alături de două dintre acestea, Mac și Pac – mascotele zilei, au cântat și s-au bucurat de autograful primit. La sfârșitul evenimentului, participanţii au devenit ambasadorii lui Erus și au atras atenţia asupra recunoștinţei, acest minunat sentiment care sensibilizează și te face să apreciezi mai mult lucrurile din jurul tău, printr-un flash – mob, cu dans și muzică marca Alec Blenche.

Evenimentul a fost organizat la Palatul Lyra de “Moara cu cerneală”, un atelier de lectură sub forma unui voluntariat, care se desfășoară bilunar la Ludoteca Bibliotecii Judeţene, coordonat de Rodica Bianu, învăţătoare la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius “, Angelica Iordan, învăţătoare la Școala “Fănuș Neagu” și Doina Stanciu, bibliotecar, Ludotecă, Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.