Unul dintre cele mai mari proiecte finanțate de Comisia Europeană în Regiunea Sud-Est a fost declarat eligibil

Unul dintre cele mai mari proiecte finanțate de Comisia Europeană în Regiunea Sud-Est a fost declarat eligibil
Unul dintre cele mai mari proiecte finanțate de Comisia Europeană în Regiunea Sud-Est a fost declarat eligibil

Primărul Marian Dragomir, alături de directorul Agenției de Dezvoltare Regională, a organizat astăzi o conferință de presă în care a prezentat faptul că proiectul privind modernizarea Bulevardului Dorobanților este considerat eligibil și că municipalitatea nu trebuie să returneze banii către Comisia Europeană sau să mai plătească alte penalități.

Luminița Mihailov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-est, a explicat cum s-a ajuns ca abia în decembrie 2018 proiectul să fie considerat eligibil de Comisia europeană, iar finanțarea să fie aprobată conform proiectului. Modernizarea Bulevardului Dorobanților a început în 2012, după o licitație începută în 2010, câștigată în cele din urmă de Asocierea dintre “Max Boegl”, “Switelsky” şi “Euro Construct” și Tancrad Galați.

Termenul inițial de recepție a lucrărilor de la proiectul de modernizare a Bulevardului Dorobanților a fost decembrie 2015, dar, având o valoare mai mare de cinci milioane de euro contribuție a Comisiei Europene, proiectul a fost prelungit până în 31 decembrie 2018.

A fost un proiect foarte greu, foarte dificil și mulți uităm proiectele cum au fost ele înainte de a se finaliza. Trebuie să ne aducem aminte cum arăta această stradă acum câțiva ani și cum arată astăzi. Trebuie să apreciem că municipalitatea a atras o sumă foarte mare, e vorba de vreo 20 de milioane de euro. Este unul dintre cele mai mari proiecte din regiunea de Sud-Est care a fost dus la finalitate de o administrație, de nivelul unei primării de municipiu.” a spus Luminița Mihailov.

Începând de astăzi dimineață s-a reluat circulația tramvaielor pe traseul 22, Radu Negru – Dorobanților – Vidin, circulându-se cu patru tramvaie, la un interval de 15 minute. Pe traseul 23, care mergea din Radu Negru, pe Dorobanți, în cartierul Nedelcu Chercea, astăzi transportul s-a făcut tot cu autobuze ale Braicar, de la Bariera Călărașilor până la Dedeman. Începând de mâine, acest traseu va fi scurtat, de la Dedeman la Autogară, iar persoanele care vor să meargă cu tramvaiul în Chercea pot merge cu linia 22 până la stația Apollo, apoi pot merge cu autobuzul pe linia 23 pe restul distanței de parcurs pe șoseaua Baldivinești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.