V. Varga: ”Jocurile iresponsabile ale guvernării PSD-ALDE duc la prăbușirea leului, creșterea inflației și scăderea nivelului de trai”

 

Prăbușirea cursului de schimb leu-euro, care a atins un nou prag istoric de 4,7 lei pentru un euro, cea mai slabă cotație a monedei naționale, este privită cu îngrijorare de deputatul liberal Vasile Varga.

În opinia acestuia, cei mai afectați vor fi românii care au angajate credite în moneda europeană, dar nici restul populației nu va fi scutită de surprize neplăcute. În plus, economia românească are de suferit în ansamblul ei, din cauza lipsei de predictibilitate fiscală și legislativă pe care actualul guvern PSD-ALDE o practică.

Jocurile iresponsabile ale guvernării PSD-ALDE au dus la prăbușirea leului, iar efectele le vom resimți cu toții. Creșterea economică despre care s-a tot vorbit este doar pe hârtie, realitățile arată altceva. Ne putem aștepta la scumpiri în lanț, în special la carburanți, energie electrică și la alimentele de bază. Explozia euro are întotdeauna astfel de efecte și duce la creșterea inflației. Puterea de cumpărare va scădea vertiginos, iar populația va plăti mai mult pentru bunuri și servicii. Cei câțiva lei adăugați la pensii și salarii de actualii guvernanți nu vor face față scumpirilor, iar, pe fond, nivelul de trai al românilor va scădea”, apreciază deputatul liberal.

Vasile Varga consideră că Guvernul Dăncilă a fost mai preocupat de albirea cazierelor marilor corupți și de transmiterea unor semnale populiste, decât de măsuri economice și fiscale coerente.

Lipsa de predictibilitate a creat îngrijorătoare în rândul investitorilor, inclusiv a celor străini, care se văd nevoiți să caute alte piețe. Cel mai recent exemplu este cel al companiei Nestle, care a anunțat că, începând cu luna mai a acestui an, închide fabrica de la Timișoara și o mută în Ungaria, decizie care lasă 400 de angajați români fără locuri de muncă. Ordonanța 114, dată de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, la final de an, a sporit considerabil neîncrederea în economia românească, iar aplicarea prevederilor se resimte în deprecierea leului, creșterea inflației și a ROBOR, șomaj, nivel de trai scăzut.

Modul pompieristic în care acționează PSD reprezintă o amenințare la adresa omenilor de afaceri, a firmelor, a investițiilor și are un impact negativ major asupra populaţiei. O guvernare incoerentă și iresponsabilă, care ar trebui să se retragă, pentru că și-a demonstrat incompetența”, consideră deputatul Vasile Varga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.