Val de incendii la care au intervenit pompierii brăileni în cursul zilei de ieri

În cursul zilei de luni, 24.02.2020, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila au intervenit pentru lichidarea și limitarea a șapte incendii.

Luni, 24 februarie, la ora 12.05, un echipaj al Gărzii de intervenție Ianca a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității Constantin Gabrielescu, din comuna Bordei Verde. Au ars aproximativ 20 mp vegetație uscată și circa 500 kg. gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Tot ieri, la ora 12.46, un echipaj al Gărzii de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza orașului Însurăței. Au ars circa 500 mp de vegetație uscată și circa 500 kg. gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În aceeași zi, la ora 13.23, un echipaj din cadrul Punctului de lucru Dudești al ISU Dunărea Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității Tătaru, comuna Dudești. Au ars circa 0,5 ha. vegetație uscată și circa 15 tone de gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise

Luni după amiază, la ora 13.45, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Măxineni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință individuală situată pe strada Buzăului, din localitatea Corbu Nou, comuna Măxineni. Au ars circa 14 ml gard din scândură și 14 baloți de paie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jar sau scântei purtate de vânt.

Tot ieri, la ora 13.47, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității Vădeni, județul Brăila. Au ars circa 4 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

La ora 16.00, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila, a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de depozitare situată pe Bulevardul Dorobanților din municipiu Brăila. A ars circa 10 kg. carton și șase anvelope uzate. Incendiul s-a propagat și la locuința alăturată, unde au ars circa 30 mp de calcan din scândură și aproximativ 10 mp. acoperiș din scândură, învelită tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a depozitului.

Luni seara, la ora 19.37, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe strada Cantonului din municipiul Brăila. Au ars circa 200 kg. gunoi menajer și vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Pompierii brăileni avertizeză că pentru arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale (deşeurile vegetale rezultate în urma activităţilor de curăţare a copacilor, arbuştilor, zonelor de siguranţă de-a lungul căilor ferate şi drumurilor, de rărire a pădurilor şi altele asemenea), trebuie luate următoarele măsuri:

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanenta a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

– se interzice acoperirea cu pământ a focarelor;

– supravegherea permanentă a copiilor;

– fumatul în locuri special amenajate şi stingerea resturilor de ţigară înainte de a fi aruncate în scrumiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.