Astăzi, 26 iulie, de la ora 17,00, la Galeriile de Artă „N. Mantu”, a avut loc vernisajul unei expoziţii de pictură semnată de artiștii brăileni, Marius Gheorghe Teodorescu şi Dennis Teodorescu, tată și fiu.

„Este o expoziţie diferită şi interesantă, în culori vii. Deşi sunt tată şi fiu, sunt două structuri compoziţionale total diferite. E altceva decât propune peisajul artei plastice gălăţene, de aceea consider că cele 27 de lucrări trebuie văzute şi admirate”, spune Ghoerghe Andreescu, preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici.

Născut pe 2 septembrie la Brăila, Marius Gheorghe Teodorescu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, promoția 1974, membru în Uniunea Artiștilor Plastici din România. Cu numeroase participări la expoziţii individuale şi de grup, artistul brăilean are lucrări în colecţii din Italia, Suedia, Greciaa, Franţa şi SUA.

Dennis Teodorescu (născut pe 12 februarie 1975), deşi a urmat studiile liceului de artă din Brăila, are licenţă şi masterat în Psihologie, profesie pe care o practică în viaţa de zi cu zi, fără a se lăsa uitat de muze. A participat deja la câteva expoziţii de grup şi are lucrări în colecţii particulare din România, Germania şi Canada.

Sursa: Realitatea de Galati