Miercuri, 13 august 2019, la inițiativa Garnizoanei Brăila, Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”, autorităților publice locale, a fost vizitat veteranul de război, căpitan în retragere ORĂȘEANU CONSTANTIN, din satul Tătaru, comuna Dudești, care a împlinit venerabila vârstă de 105 ani. Acesta este cel mai în vârstă veteran de război din județul Brăila.

Cpt.(rtr) Constantin ORĂȘEANU, vizibil emoționat, a mulţumit pentru vizita efectuată, apreciind atenţia acordată şi a urat multă sănătate și succes în acţiunile următoare ale militarilor brăileni.

Venerabilul veteran de război a participat în bătăliile celui de-al Doilea Război Mondial, nefiind rănit, dar  nu au fost puţine momentele în care glonţul, schija sau obuzul au lovit camarazii de armă. Localități ca Odesa şi Oarba de Mureş reven de mai multe ori în povestea veteranului cercetaş din Grupul de Cercetare al Regimentului 4 Călăraşi, cu misiuni executate în sprijinul acţiunilor de luptă ale Diviziilor 9 şi 10 Infanterie.

Drept recunoștință, colonelul Vasile IONESCU, comandantul Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos” i-a înmânat acestuia o diplomă de excelență, plachetă cu însemnul heraldic al unităţii şi, pe lângă urările de sănătate, i-a mulţumit pentru credinţa, devotamentul de care a dat dovadă în slujba ţării.

Grupul bărbătesc ”La lină fântână” din comuna Ciocile, condus de prof. Gheorghe Ciucă i-au urat sărbătoritului un ”La mulți ani” muzical.