Victor Ponta vrea un proiect de repopulare a fermelor afectate de PPA

 

Prezent la Brăila, la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Partidului PRO România a declarat că și-ar dori un proiect pentru ajutorarea fermierilor, care și-au pierdut afacerile în urma răspândirii virusului pestei porcine africane.

Fostul premier este de părere că, actualul ministru, Petre Daea, ar trebui să fie mult mai preocupat de repopularea fermelor, decât de acordarea despăgubirilor.

Românul este obișnuit cu relele și face și haz de necaz, mi-a zis cineva că de Crăciun o să mănânce vouchere. Despăgubirile sunt bine venite și trebuie date despăgubiri, dar vreau să facem un proiect pe care, după aceea, să sperăm că îl susțin toate forțele politice, pentru a repopula aceste ferme. Adică nu îi dai omului niște bani, pe care sigur, îi cheltuie, și cu asta basta. Ideea principală este să te îndrepți mai puțin spre despăgubiri și să te îndrepți spre repopulare, în așa fel încât, dacă s-a întâmplat această nenorocire, din care toată lumea a avut de pierdut, pentru că, dacă se luau măsuri din timp, putea fi redusă sau evitată, mai puțin sigur, firma de dezinfectanți a nașului domnului Dragnea”, a declarat Victor Ponta, la Brăila.

Până la data de 10 octombrie au fost despăgubiți 6.625 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 71.806.990 de lei, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În judeţul Brăila au fost plătite despăgubiri pentru 2.172 de exploatații dintr-un total de 2.904 de exploatații în valoare de 22.124.870 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.