Video: Sfaturi pentru sărbători în siguranță

În Noaptea de Înviere, în zona lăcașelor de cult, vor acționa peste 220 de polițiști pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, precum și pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier.

Se va acționa în zona lăcaşelor de cult, centrelor comerciale, piețelor, teraselor, mijloacelor de transport în comun pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, precum și pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță a traficului, pe drumurile publice.

”Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice! În continuare este interzisă organizarea de evenimente private (mese festive, aniversări etc.)” este mesajul transmis de reprezentanții structurilor MAI pentru brăileni.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar în noaptea de 1 spre 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-05.00, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

De asemenea, polițiștii atrag atenția cetățenilor, care in aceasta perioada sunt preocupați cu pregătirile pentru sărbătorile pascale, și mai puțin atenți  la bunurile personale, să țină cont de următoarele recomandări:
-nu lăsați bunuri precum poșete, borsete sau portofele în cărucioarele sau coșurile de cumpărături;
-purtați poșeta/borseta în față, lipită de corp, protejată de unul dintre brațe;
-manifestați prudență față de persoanele necunoscute care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să vă distragă atenția;
-evitați deplasarea pe alei întunecate sau străzi necirculate;
-dacă plecați de acasă, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, asigurați-vă că ați închis toate ferestrele și ușile de acces în locuință.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.