Video: Și braconierii pot fi ”pescuiți”

Și braconierii pot fi ”pescuiți”
Și braconierii pot fi ”pescuiți”

Vineri, 22 martie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au desfăsurat actiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona trecere bac Stânca – Insula Mare a Brăilei. 

În această dimineață, în jurul orei 08,50 jandarmii brăileni aflați în misiune au constatat că doi bărbaţi aflaţi într-o barcă scoteau din apă plase de pescuit, iar în momentul când aceștia au acostat la mal s-a procedat la interceptarea și legitimarea acestora.

În barca „Laguna 480” numiţii T. D. şi M. M. aveau un număr de două plase tip trifilament, în lungime totală de 30 metri fiecare și ochiul plasei de 40×40 mm precum și cantitatea de 19,38 kg pește din speciile plătică și șalău.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției Transporturi Navale Brăila în vedrea întocmirii procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte” conform art. 64, lit. h din OUG 23 /2008, și ,, producerea importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament” conform art. 64, lit. k din OUG 23 /2008.

Întreaga cantitatea de peşte  a fost predată către o societate comercială pentru valorificare, plasele, Barca Laguna 480 și actul de sesizare întocmit, lucrătorilor din cadrul Poliției Transporturi Navale Brăila.

Tot astăzi, în jurul orei 09.00 a fost interceptat un bărbat ce se deplasa, pe malul drept al Dunării, dinspre pădure către malul Dunării având asupra sa o ladă în care avea mai multe plase de pescuit tip monofilament.

În urma verificărilor făcute s-a constat că numitul M. I. avea asupra sa o ladă cu un număr de șase plase tip monofilament, dintre care trei plase monofilament în lungime totală de 50 metri și ochiul plasei de 40×40 mm, o plasă monofilament în lungime totală de 40 metri și ochiul plasei de 40×40 mm și două plase monofilament în lungime totală de 25 metri și ochiul plasei de 40×40 mm.

Numitul M. I. a fost conduse la sediul I.J.J. Brăila pentru întocmirea procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,, producerea importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament” conform art. 64, lit. k din OUG 23 /2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.