Viitorul Ianca a câștigat a doua oară consecutiv Cupa Moș Crăciun

Circa 400 de spectatori au asistat miercuri seara la finalele celei de-a IV-a ediții a Cupei Moș Crăciun la fotbal în sală. La fel ca și anul trecut competiția a fost câștigată de Viitorul Ianca, care s-a impus din nou în finală în fața celor de la Pretenașii.

Dacă anul trecut Ianca a câștigat după loviturile de departajare, anul acesta s-au impus în timpul regulamentar cu scorul de 4-1, după ce la pauză au fost conduși. Finala mică a fost câștigată de AS Dinamo, care a învins cu 5-3 (3-1) pe FC Mihai Eminescu Luceafărul.

Primul meci a fost finala mică, între echipele AS Dinamo și FC Mihai Eminescu Luceafărul. Pentru AS Dinamo au marcat: Costel Mocanu (6, 19, 24) Valentin Dumitrana (11, 32). Pentru FC Mihai Eminescu Luceafărul au marcat: Costin Ciucureanu (6), Constantin Spînache (32, 36).

Înaintea finalei mari, pe teren au intrat echipele de copii de la Voința racovița și Voința Surdila Greci. La finalul meciului de juniori U14, Mario Chirpac de la Surdila Greci a primit diploma pentru cel mai bun jucător, iar Romeo Munteanu de la Racovița a primit diploma pentru cel mai tehnic și de perspectivă jucător. Toți copiii celor două echipe au primit câte o pungă cu dulciuri de la Moș Crăciun, care i-a avut ca delegați să împartă cadourile pe președintele AJF Brăila Laurențiu Vărgatu și pe președintele comisiei județene de arbitrii Teodor Grozea.

Cel mai așteptat meci al serii a fost finala mare, reeditarea celei de anul trecut, între Viitorul Ianca și Pretenașii. Cei care au deschis scorul au fost Pretenașii în minutul 19, după un șut sub transversală al lui Liviu Boariu. În debutul reprizei a doua Viitorul Ianca a marcat trei goluri în trei minute. În minutul 22 Cosmin Necoară a egalat cu un șut puternic cu stângul. Un minut mai târziu, la o lovitură liberă de la aproximativ 10 metri, cu zid, Cosmin Necoară a șutat violent în vinclul din dreapta portarului Ureche și și-a adus echipa pe care o antrenează în Liga a 4-a în avantaj. În minutul 24 Viitorul Ianca s-a desprins pe tabela de marcaj prin golul marcat de Andrei Crăciun, component al naționalei României de fotbal în sală. Cu 30 de secunde înaintea finalului de meci Alexandru Cireașă i-a pasat în față lui Ionuț Matei, care l-a învins pe Ureche pentru a patra oară în acest meci și Viitorul Ianca și-a adjudecat din nou trofeul după o victorie cu 4-1 (0-1).

În cele cinci seri în care s-a desfășurat turneul de fotbal în sală, spectatorii, dar și jucătorii și arbitrii au făcut donați pentru doi brăileni care au nevoie de bani pentru tratamente în străinătate ca să scape de bolile de care suferă. Este vorba despre Ana Maria Ciutacu, elevă la Liceul Hariclea Darclee și de Laurențiu Prozan. În total s-au strâns 6.585 lei, bani care vor fi împărțiți între cele două familii ale tinerilor.

Echipele clasate pe locurile 4-8 au primit diplome de participare și câte o cupă, iar echipele de pe locurile 1-3 pe lângă diplomă și cupă au primit și medalii. Pentru titlul de golgheter a fost premiat Andrei Crăciun de la Viitorul Ianca. Cel mai tehnic jucător a fost desemnat Octavian Cireș de la Viitorul Ianca. Cel mai bun portar a fost desemnat Andrei Ureche de la Pretenașii, Echipa de la Penitenciare a primit trofeul fair-play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.