Echipa de Liga a 3-a, Viitorul Ianca a jucat sâmbătă dimineață un meci amical cu CSM Focșani 2007, pe stadionul Milcovul din Focșani. Cele două echipe au fost colege de serie în campionatul precedent. Echipa din Ianca, pregătită de Victor Olenic, a câștigat cu scorul de 2-1 după ce la pauză au condus cu 2-0. Meciul a avut și un moment mai puțin fericit, în minutul 64, când lemac s-a accidentat grav după o ciocnire cu portarul celor de la Ianca, Cristi Mitrea. 

Viitorul Ianca a deschis scorul în minutul 9, după o degajare greșită a portarului Geantă. Laurențiu Iorga a interceptat mingea degajată aiurea de portarul Focșaniului, i-a pasat lui Leonard Coteț, iar acesta a șutat de la 18 de metri, pe colțul scurt, 0-1. În minutul 41 echipa din Ianca a obținut o lovitură de la 11 metri, după un fault a lui Găină la Gorgovan. Jucătorul de la Ianca a preluat o minge la centrul terenului, a trecut de doi adversari în viteză și a intrat în careu unde a fost faultat de fundașul focșănean. Penalty-ul a fost executat de Cosmin Necoară, care a trimis în stânga portarului Geantă.

Gazdele au redus din handicap în minutul 70, prin Băciuț, după ce portarul Mitrea a respins un șut al unui jucător al gazdelor, în situație de unu la unu.

Pentru Viitorul Ianca au evoluat în acest meci: Alin Mihai (Mitrea) – Șt. Sava, Necoară, Preda, Bădilaș (Dănăilă) – G. Gorgovan (Cazacu), A. Radu (Postolea), M. Dima, L. Coteț – L. Iorga, R. Cristea (Ndigwe). Au lipsit: Stroe, Colniceanu, M. Coman (accidentați), Marco de Araujo, Răzvan Băcanu și Andrei Crăciun (învoiți) 

Echipa din Ianca se află începând de astăzi în cantonament la Târlungeni, iar miercuri, 4 august, este posibil să joace un meci amical cu o altă echipă de Liga a 3-a, SR Brașov. 

Sursa: Realitatea de Braila