Viitorul Ianca a remizat pe teren propriu cu Oțelul Galați și a schimbat liderul în seria a II-a din Liga a 3-a

Viitorul Ianca și Oțelul Galați au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul jucat pe stadionul din Plopu, contând pentru etapa a 13-a din seria a II-a din Liga a 3-a, a patra a returului. Oțelul a cedat folotiul de lider în serie după acest semi-eșec, în care au ratat mai multe situații bune de a marca. Gălățenii au fost însoțiți la Plopu de un grup de suporteri, care au urmărit meciul de dincolo de gardurile stadionului. 

Gălățenii au început în forță și chiar în primul minut Jardan a șutat din colțul careului de 16 metri, dar Stoie a reținut. În minutul 3 Jardan a șutat de la circa 23 de metri, dar mingea a fost deviată de un fundaș al gazdelor și a ieșit în corner. Atacurile gălățenilor au continuat în valuri, dar portarul Stroe a scos în corner mingea trimisă cu capul, din 5 metri, de Jardan. În minutul 8 Popa a fost aproape de un autogol, când a respins o minge de lângă bară și a trimis-o peste propria poartă din 2 metri. În minutul 10 Jardan, din 8 metri lateral stânga, a șutat mult în afara cadrului porții. În minutul 11, Neagu a șutat de la 22 de metri, Stroe a respins în lateral, mingea a ajuns la Nica, care a șutat pe colțul scurt dar mingea a lovit bara și a ajuns la Neagu, care din 7 metri a reluat peste poartă. Necoară a protestat pentru o poziție de offsaid nesemnalizată de la margine și a văzut cartonașul galben. 

În minutul 20 Cireș a șutat de la 15 metri, dar Dima a scos de pe linia porții și a evitat golul. Gălățenii au continuat să domine, dar nu și-au mai creat ocazii mari de gol până la pauză. De partea cealaltă, Viitorul Ianca s-a apărat bine și a avut câteva acțiuni la poarta apărată de Ursu, dar fără a-i pune mari probleme, astfel că scorula la pauză a rămas 0-0. 

După pauză, elanul ofensiv al roș-alb-albaștrilor a continuat. În minutul 48 Neagu a aruncat o minge în careu pentru Cisotti, care din 6 metri nu a reușit să-l învingă pe Stroe, șutând în picioarele acestuia. În minutul 54 Cisotti a căzut ca secerat la marginea careului de 16 metri, după un duel cu Dima, dar arbitrul a acordat lovitură liberă din afara careului. Neagu a executat lovitura liberă, dar a șutat peste poarta apărată de Stroe. 

În minutul 67 Necoară a executat un corner de pe partea dreaptă, a centrat la colțul scurt și un jucător al Oțelului a respins cu capul, Dan Popa a urmărit și a șutat din 14 metri, lateral dreapta, pe colțul lung, 1-0 pentru Viitorul Ianca. 

În minutul 72 Cisotti a centrat de pe dreapta, Stroe a respins în lateral, dar Coteț nu a reulit să degajeze puternic de lângă bara a doua și mingea a ajuns la Vadim Cricimar care a șutat din colțul carelui de 6 metri, în vinclul de la colțul lung, 1-1. Oțelul a început o cursă pentru obținerea celor trei puncte, însă fără rezultat pe tabela de scor, în ciuda faptului că și-au creat șanse importante de a marca. În minutul 74 Cireș a șutat de la 20 de metri puțin pe lângă poartă. În minutul 81, la o degajare greșită a lui Stroe, Cîrjan a căzut în duel cu Necoară, la 30 de metri de poarta gazdelor, și jucătorul de la Ianca a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Lovitura liberă a fost executată de Neagu, care a trimis peste poartă. 

În minutul 90+2 Dima a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral stânga, pe colțul scurt, Ursu nu a reușit să prindă din prima și a scăpat mingea în corner. În minutul 90+4 la o centrare în diagonală Cîrjan a reluat cu capul pentru Cricimar, care din 5 metri a trimis cu capul spre poartă, Stroe a respins, mingea a lovit transversala și a căzut în teren, iar Dima a degajat din fața lui Vaștag și meciul s-a încheiat la egalitate, spre dezamăgirea gălățenilor. 

Viitorul Ianca: Stroe – Coteț, Necoară, Dima, Bădilaș, D. Popa, – Cr. Irimia, Băluță (min. 90+1 R. Cristea), Crăciun – A. Radu (min. 83 Postolea, Șt. Sava (min. 77 M. Coman)

Oțelul Galați: Ursu – Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae – Neagu, Jardan (min. 63 Vaștag), Cireș (min. 83 Dobre) – Cisotti, Cricimar, Nica (min. 46 Cîrjan). Antrenor: Dorinel Munteanu.

În runda următoare, cea cu numărul 14, SC Oțelul Galați va primi vizita formației CSM Focșani, liderul seriei în urma rezultatelor din etapa curentă. Jocul va avea loc sâmbătă, 27 noiembrie, cu începere de la ora 14:00, pe stadionul Oțelul. Viitorul Ianca rămâne pe locul 7, cu 17 puncte, iar etapa viitoare va juca în deplasare, cu CS Făurei. 

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.