Sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul Municipal din Brăila s-a jucat meciul din seria a II-a din Liga a 3-a, între Dacia Unirea Brăila și Viitorul Ianca. Viitorul Ianca a reușit să câștige cu 2-0 (1-0) după un meci cu multe faze de poartă. Cele două echipe s-au întâlnit și în urmă cu mai puțin de o lună, în Cupa României, iar atunci cei de la Ianca s-au impus cu 5-0. 

Primul șut mai periculos la poartă a fost în minutul 12, când Băluță a șutat de la peste 25 de metri, dar Butunoiu a reținut. Imediat după degajarea portarului, ianca a recuperat mingea care a ajuns la Iordache. Acesta a centrat în careu, Băluță a recentrat și Pentrache, din 12 metri, a șutat pe lângă poartă. În minutul 16, la o lovitură liberă a Daciei Unirea, Simion a centrat la 16 metri, iar Vartolomei a trimis cu capul mult pe lângă poarta apărată de Mihai.

În minutul 21 Chivu a fost faultat în lateral dreapta. Rareș Băluță a executat lovitura liberă, la prima bară, Butunoiu a respins în față și mingea l-a lovit în picior pe Marius Coman care a trimis în poartă de la 2 metri, 0-1.

În minutul 27 Simion a centrat de pe stânga, Buhăescu a șutat într-un adversar și mingea a ajuns la Vartolomei, în lateral dreapta, dar șutul acestuia de la 12 metru l-a lovit în spate pe Păvălache și a ieșit în corner. În minutul 34 Dima a șutat de la 20 de metri, dar Butunoiu a respins în corner. Petrache a executat lovitura de la colț, iar Coman a reluat, de la prima bară, cu capul, peste poartă. În minutul 38 Robu a trimis o pasă în adâncime pentru Duțu, dar portarul Mihai a fost mai rapid și a reținut. În minutul 42 Leu l-a faultat pe Dima la 20 de metri. Lovitura liberă, a fost executată de Petrache, dar acesta a trimis pe lângă bara din dreapta portarului Butunoiu și scorul la pauză a rămas 0-1.

După pauză, tot Ianca a fost la timona meciului și în minutul 48 Petrache a șutat de la 18 metri, dar Butunoiu a reținut în doi timp. Un minut mai târziu Băluță a combinat cu Dima, a pătruns în careu și a șutat pe colțul scurt. Butunoiu a scos în lateral, iar Coman a faultat în atac înainte de a-i pasa lui Dima care a trimis în poartă din 8 metri și golul nu a fost acordat. În minutul 52 Dima i-a pasat în stânga lui Băluță, acesta a pătruns și după ce a trecut de Leu a centrat la 11 metri pentru Petrache. Acesta a șutat la poartă, Butunoiu a respins în față, iar Marius Dima, pe fază, a reluat, de lângă Simion, de la 5 metri, în plasa porții gazdelor, 0-2.

În minutul 54 Păvălache l-a faultat în apropierea careului, lateral dreapta pe Vartolomei. Lovitura liberă a fost executată de Bădilaș, pe colțul scurt, dar Dima a respins cu capul și mingea a ieșit în aut. În minutul 62, Dima a trimis o pasă în adâncime pentru Chivu, care a intrat în careu și a șutat de la 10 metri peste poarta lui Butunoiu. În minutul 63, după o centrare de pe dreapta a lui Duțu, Vartolomei a șutat la poartă din 12 metri lateral stânga, dar mingea s-a dus peste poarta celor de la Viitorul Ianca. În minutul 69, la capătul unei acțiuni ofensive a oaspeților, Dima a șutat de la 18 metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din dreapta portarului Butunoiu.

În minutul 77 Popa a trimis o pasă în adâncime pentru Șoptică, dar Butunoiu a ieșit și a blocat mingea din picioarele atacantului de la Ianca. În minutul 78, Postolea a șutat de la 17 metri, dar mingea a lovit încheietura barelor și a revenit în teren, de unde Leu a degajat-o în aut. În minutul 81 Coteț a centrat de pe partea stânga, la prima bară, iar Cheleș a reluat cu piciorul, din colțul acreului mic, însă portarul a reținut. În minutul 82 Duțu a trimis o minge pe spate, pentru Robu, aflat la 6 metri de poarta lui Mihai, dar șutul acestuia a fost blocat de Comșa, care a trimis în corner. Bădilaș a executat lovitura de la colț, de pe partea dreaptă, iar portarul Mihai a boxat de pe linia careului de 6 metri.

În minutul 85 Duțu a fost faultat în preajma careului, lateral dreapta. Bădilaș a executat lovitura liberă și a centrat pe bara a doua, dar Ghiță nu a reușit să reia și a scăpat mingea în aut de poartă. În minutul 87 Leu a trimis o pasă lungă, de peste 60 de metri, la întâlnire, pentru Ghiță, dar acesta a șutat slab de la 14 metri, dezechilibrat, și Mihai a reținut. În minutul 89 Iordache a centrat la marginea careului de 16 metri, Ciochină i-a pasat scurt lui Cheleș, dar șutul acestuia a trecut pe lângă poartă. În minutul 90+1 Mihai a degajat lung, un jucător al Daciei a lovit greșit mingea, cu capul, și l-a lansat pe contraatac pe Cheleș, care a scăpat singur cu portarul și de la 16 metri a trimis o scăriță peste Butunoiu, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

În minutul 90+4, Postolea a interceptat o minge în apropierea centrului terenului, a avansat spre poarta gazdelor și i-a pasat în stânga, lui Cheleș, care a preluat lung și a trimis de la 10 metri peste portar, dar și peste poartă și meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Viitorul Ianca doar cu 2-0.

Dacia Unirea Brăila. Butunoiu – Leu, Bădilaș, Sava, Simion, Vartolomei (min. 70 Vartolomei), Boroșu (min. 88 Dragomir), Răileanu (min. 70 Ghiță), Robu, Duțu, Buhăescu (min. 88 Șerban)

Viitorul Ianca: A. Mihai – Iordache, Comșa, Moroianu, Păvălache (min. 59 Coteț)- D. Popa, Chivu, M. Dima (min. 75 Șoptică), A. Petrache (min. 59 Postolea) – M. Coman (min. 75 Cheleș), Băluță (min. 75 Ciochină)

După 5 etape, Dacia Unirea Brăila a rămas fără punct câștigat și este pe ultimul loc în seria a II-a din Liga a 3-a, iar Viitorul Ianca are 6 puncte și a urcat 5. În etapa viitoare, Dacia Unirea va juca în deplasare, la Metalul Buzău, iar Viitorul Ianca va întâlni pe teren propriu pe Sporting Liești.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentRealitatea Media, precizari importante: Anamaria Prodan nu este și nu a fost vreodată acționar în vreuna dintre entitățile trustului
Articolul următorGloria Bistrița Năsăud a făcut instrucție cu CSM Galați, în etapa a V-a din Liga Florilor