Comedia între hohot și lacrimă

Zile și nopți de teatru la Brăila

Duminică, 16 septembrie, la Brăila va începe cea de-a XII-a ediție a Festivalului ”Zile și nopți de teatru la Brăila”. În cele opt zile de festival, pe cele două scene ale Teatrului Maria Filotti vor fi prezentate un număr de 16 spectacole. Tema ediției din acest an a Festivalului este ”Comedia între hohot și lacrimă”.

Managerul Teatrului Maria Filotti, Lucian Sabados a prezentat, în conferința de presă premergătoare deschiderii Festivalului, bugetul estimativ al celor 8 zile de teatru și muzică de la Brăila.

”Bugetul estimativ al întregii manifestări de pe perioada Festivalului este de 263 mii de lei, din care onorarii teatre și trupe 165 mii lei”, a declarat Lucian Sabados.

Pentru 11 din cele 15 reprezentații deja biletele s-au epuizat. La aceste spectacole de teatru se vor adăuga și două momente umoristice susținute de caricaturistul Costel Pătrășcan. Acesta va aduna în Sala Avantgarde spectatori și actori deopotriva, pentru a încheia serile de marți și vineri cu zâmbetul pe buze.

Festivalul se va deschide duminică seara, de la ora 19.00, în Sala Bujor Măcrin, cu premiera Teatrului Maria Filotti, ”before Breakfast”, o comedie de 70 de minute în interpretarea actorilor Mihaela Trofimov și Richard Bovnoczki.

La rândul său, primarul Marian Dragomir a ținut să precizeze că în urma unor discuții cu managerul Lucian Sabados, începând cu ediția de anul viitor Festivalul ar putea avea și un caracter internațional prin invitarea unor trupe de teatru din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.