Alexandru Jantea, despre renunțarea la tramvai pe Baldovinești: ”Nu putem să ne cramponăm mereu, de trecut, fără să putem progresa!”

 

“Modernizare transport electric Şoseaua Baldovineşti”, proiectul care a încins spiritele în ședința de Consiliu Local, a fost votat, în ciuda faptului că a fost introdus pe ordinea de zi, pe ultima sută de metri.

Viceprimarul Alexandru Jantea a venit cu lămuriri pentru colegii consilieri care nu au agreat scoaterea liniei de tramvai de pe șoseaua Baldovinești.

”Dacă am da drumul acum la tramvai pe strada Mihai Eminescu, nu am mai avea Centru Istoric, sau cel puțin clădirile din imediata vecinătatea a acestei linii de tramvai(…) Nu am spus că vom scoate traficul din acea porțiune de stradă, sau din acel cartier. El va fi doar sub forma autobuzului. Nu trebuie să considerăm acum că, dacă Brăila a avut tramvai de 100 de ani, noi nu putem să facem investiții sau modificări ale infrastructurii de tramvai, așa cum au fost făcute și în trecut. Nu cred că putem să ne cramponăm de trecut mereu, fără să putem progresa”, a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

 

 

Prezentă la ședință, Iuliana Neagu, directorul Direcţiei de Strategii din cadrul Primăriei, a precizat că este vorba despre o finanţare din fonduri structurale, care mai poate fi accesată doar până la data de 31 decembrie 2018.

”În momentul în care avem 31 milioane euro şi un singur proiect ne-ar lua 10 milioane de euro ca să reabilităm linia de tramvai şi încă 8 milioane euro ca să cumpărăm tramvaie, deci peste 18 milioane euro. Vreau să vă spun că tot cu aceşti bani facem investiţii pe Calea Galaţi în totalitate – bucata care a mai rămas, Bulevardul Independenţei şi Bulevardul Dorobanţilor; reabilităm o parte din calea de rulare a tramvaiului Parcul Monument – Grigore Alexandrescu până la şoseaua de centură, inclusiv bucla unde întoarce tramvaiul în parc şi la depou.  Analizând studiul de trafic pe numărul de călători, analizând eficienţa utilizării fondurilor europene am considerat că este mult mai bine să se scoată tramvaiul pe Baldovineşti”, a explicat Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Strategii din cadrul Primăriei.

Șeful Direcţiei de Strategii a precizat că mai sunt și alte proiecte care necesită aprobare, astfel încât cererea de finanțare să fie depusă în timp util, pentru a primi fondurile necesare.

”Având în vedere că termenul de depunere este 31 decembrie 2018 pentru toate proiectele care fac obiectul Axei 4 şi având în vedere că sunt foarte puţini proiectanţi care au expertiză şi experienţă pentru drumuri, cale de rulare şi poduri, acest proiect, după ce este aprobat, se va scrie cererea de finanţare şi se va depune”, a adăugat Iuliana Neagu.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 17 voturi “pentru” şi 8 abţineri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.