Anul trecut IGI a emis 29.800 de avize de angajare/detașare a străinilor

Astăzi, 18 februarie a.c., a avut loc evaluarea activității desfășurate de polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări, în anul 2019. Activitățile desfășurate de către polițiștii de imigrări, precum și prioritățile viitoare au fost comunicate de inspectorul general al I.G.I., comisar-șef de poliție Leonard-Florin Medrega în prezența domnului secretar de stat al MAI, Bogdan Despescu, chestor șef de poliție.

În sistem videoconferinţă, de la nivel judeţean, au participat toţi polițiștii de imigrări și studenții Academiei de Poliție, specializarea imigrări, aflați în stagiul de practică.

Astfel, în cursul anului 2019, prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au constat în realizarea unui management corespunzător al migrației legale prin aplicarea legislației și procedurilor în mod unitar și transparent, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil, integrarea beneficiarilor unei forme de protecție internațională, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate și, nu în ultimul rând, pentru reducerea deficitului de personal, asigurarea resurselor logistice, armonizarea legislației și implementarea proiectelor cu finanțare europeană.

Evaluarea activităților polițiștilor de imigrări relevă că, în anul 2019, pe linie de migrație au fost gestionate aproximativ 60.000 de cereri de emitere a documentelor care atestă șederea sau rezidența cetățenilor străini și europeni în România. Au fost primite peste 33.600 cereri formulate de către angajatori și emise 29.800 de avize de angajare/detașare a străinilor. În cadrul acțiunilor au fost depistați 546 de străini care desfășurau activități lucrative fără forme legale, 3155 în situații ilegale, fiind emise 2554 decizii de returnare, 938 de persoane fiind îndepărtate sub escortă, iar 62 au optat pentru programul de repatriere voluntară umanitară asistată.

Polițiștii de imigrări au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 8.440.000 de lei, cetățenilor străini și angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor și angajarea în muncă a acestora.

Pe linie de azil și integrare, 2592 de persoane au solicitat acordarea protecției internaționale din partea statului român, în 563 de cazuri fiind recunoscut statutul de refugiat sau acordată protecție subsidiară, 793 de beneficiari ai unei forme de protecție au urmat programele de integrare, 73 de refugiați au fost relocați din state terțe, iar pentru 15 persoane salvate din Marea Mediterană, România și-a exprimat disponibilitatea de examinare a cererilor de azil, în baza regulamentului Dublin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.