Anul viitor sănătatea va fi principala preocupare e președintelui CJ Brăila

Președintele Consiliul Judeţean Brăila a anunțat într-o conferință de presă că anul 2019 va fi concentrat pe capitolul sănătate. Iulian Chiriac a afirmat că anul acesta a pus în parametri infrastructura, care are lucrări în curs și pentru anul viitor, iar anul 2019 se va baza pe investiții la Spitalul Județean, la toate corpurile.  

Chiriac a afirmat că va lăsa pe locul doi partea de infrastructură pentru că acolo lucrurile ar fi început să funcționeze.

Chiriac a precizat că la Blocul Operator lucrurile se apropie de final şi că în curând acolo va funcţiona şi un inel de incendiu.

În curând vom semna și acel acord cadru pentru anii 2019-2020 pentru reabilitarea a 50 de km de drum județean. Cu proiectele europene și cu cele pe PNDL sperăm să ajungem la 300 de km de drum județean reabilitat. Pentru anul 2019, primul punct pe ordinea de zi va fi sănătatea. Am lăsat-o puțin în urmă, și-mi asum când spun lucrurile astea, voi fi mult mai aplecat și mult mai atent la tot ce se întâmplă în spital”, a spus președintele CJ Brăila.

Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila a afirmat că în 2019 va face vizite mai dese în Spitalul Județean și va discuta mai mult cu medicii șefi de secție. El a precizat că va solicita şi ajutorul celor din Consiliul de Administraţie şi al consilierilor judeţeni pentru a pune lucrurile în ordine. Acesta a amintit că o parte dintre consilierii județeni și-au manifestat dorința de a merge prin spital să vadă care sunt realitățile.

“Undeva la mijlocul lunii ianuarie se va închide efectiv pentru că au fost probleme cu nişte uşi la nivelul constructorului şi a întârziat partea de închidere a celorlalte cinci săli de operaţii. Luna aceasta vor veni tot ce înseamnă echipamente – mese, lămpi şi ce mai au ei acolo. Sperăm că în primăvara anului viitor vom avea un bloc operator foarte utilat, foarte nou, în care medicii chirurgi să îşi desfăşoare activitatea aşa cum şi-o doresc ei şi aşa cum este normal”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean.

Chiriac a mai spus că s-a semnat contractul pentru reabilitarea centralelor termice de la Corpul A al spitalului, chiar dacă în această iarnă clădirile vor funcţiona cu aparatura de încălzire veche. Acesta susţine că primele centrale termice înlocuite vor fi cele care deservesc blocul operator şi ATI. Tot în 2019 Chiriac a anunţat că se va termina expertiza pentru amfiteatrul spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.