arbustii furati au fost replantati de hoti
arbustii furati au fost replantati de hoti

În seara zilei de 10 mai 2019 și în seara zilei de 13 mai 2019 de pe domeniul public al comunei Movila Miresii au dispărut 18 brăduți, de circa 1,2 metri înălțime.

La data de 14 mai a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Movila Miresii i-au identificat pe trei tineri, bănuiţi de săvârşirea celor două infracţiuni de furt calificat.

Cei trei tineri, cu vârstele cuprinse între 17 şi 21 de ani, sunt domiciliaţi în satul Mihail Kogălniceanu, comuna Șuțești, bănuiţi de comiterea a celor două infracţiuni de furt ale brazilor.

În fapt, în noaptea de 10 spre 11 mai şi 13 spre 14 mai, aceştia ar fi sustras 18 arbuşti, din specia thuja, de pe raza localităților Movila Miresii şi Esna.

Prejudiciul, în valoare de 4.500 de lei, a fost recuperat în totalitate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Astăzi, cei trei au fost chemați în comuna Movila Miresii și au replantat arbuștii pe care-i furase prin smulgere din rădăcină.

Articolul precedentExpoziție inedită: ”Măiestrie și culoare în universul satului românesc”
Articolul următorSancționați contravențional pentru activități comerciale ilicite