Consiliul Județean Brăila prin  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila organizează pe tot parcursul anului 2023, Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial Jocul, evenimente desfășurate sub egida Identitate strămoșească a satului contemporan-conservare, revitalizare și promovare.

Scopul acestor  ateliere cultural artistice este acela de a promova, revitaliza și totodată de a valorifica dansul popular brăilean, considerat o comoară a neamului românesc, cultivat din generaţie în generaţie și exprimând specificul etnofolcloric al fiecărei regiuni din județul Brăila.

Tradiția dansului popular brăilean, o zestre culturală extrem de bogată, merge mai departe, prin oamenii ce promovează și păstrează această formă a artei- dansul, specialiști în domeniu, coregrafi și maeștri coregrafi populari dar și personale dornice să se alăture acestui demers cultural.

Data limită de înscriere la Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial Jocul –grupe începători (cadre didactice, elevi, persoane dornice sa invete tainele jocului popular brailean-fara limita de varsta), este 15 martie 2023.             

Înscrierea se face în baza fișei de înscriere și a declarației privind protecția datelor cu caracter personal, documente ce vor fi transmise Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, electronic, la adresa de e-mail [email protected] sau la sediul instituției, din Municipiul Brăila, Piata Traian nr 2.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentDepistat la volan, cu permis necorespunzător
Articolul următorZiua internațională a cititului împreună la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila