Brăila rămâne sub media pe țară la examenul de titularizare

Soluţionarea contestaţiilor nu a crescut mult procentul profesorilor care au promovat examenul de Titularizare. Doar 4 candidați au reușit să obțină note peste 7.00 după soluționarea contestațiilor. 

Pe site-ul dedicat examenului de titularizare s-au afişat notele finale obţinute de profesorii brăileni la proba scrisă a examenului. Doar patru cadre didactice au reuşit să obţină nota 7 după recorectare, notă necesară ocupării unui post de titular la catedră.

Din cei 273 candidaţi care au susţinut proba scrisă, 124 au note peste 7, ceea ce înseamnă o rată de promovare de 45,42%, față de 43,95% cât a fost înainte de contestații. Un număr de 97 de candidați au note între 5 şi 7, ceea ce reprezintă un procent de 35,53% dintre participanți, iar aceștia pot ocupa un post pe perioadă determinată, de suplinitor. Alți 52 de candidați la Titularizare nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.

Din cele 46 de contestaţii depuse de candidații din județul Brăila, după soluţionarea acestora, în 27 de cazuri notele au crescut, în timp ce 13 note au scăzut.

Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat la un candidat care a susţinut examenul pentru a ocupa un post de învăţător, nota acestuia crescând de la 6.15 la 7.55, astfel că acesta aare șansa de a ocupa un post de titular. Un candidat la un post de titular pentru profesor de muzică, care a primit iniţial nota 6.9, după contestaţii nota acestuia a crescut la 7.15 și astfel și el poate aspira la un post de titular la catedră.

Nu au fost cazuri de candidați cărora în urma recorectării să piardă șansa de a primi o catedră de suplinitor sau de titular.

Precizăm că iniţial, în judeţul nostru, s-au înscris la Titularizare 403 candidaţi, 67 din seria curentă şi 337 din seriile anterioare. După susţinerea probelor practice/inspecţiile la clasă, la proba scrisă au fost aşteptaţi 390 profesori. Pentru 64 de dascăli subiectele se pare că au fost prea grele, aceştia preferând să se retragă după primirea acestora. Alte 53 de cadre didactice nu s-au prezentat la probă.

Imediat după afișarea primelor rezultate la titularizare, ministrul educației Ecaterina Andronescu a anunțat că intenționează să dea un ordin de ministru prin care candidaților care au luat note sub 5.00 să li se interzică accesul la catedră în anul școlar 2019-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.