Brăileancă hărțuită de un constănțean recidivist

Brăileancă hărțuită de un constănțean recidivist

Tehnologia reprezintă un adevărat pericol pentru copii, dar şi pentru adulţii mai naivi, mai ales când aceştia decid să vorbească cu persoane necunoscute.

Sub o identitate falsă, un constănţean a şantajat, în 2017, mai multe fete, printre care şi minore, cerându-le să întreţină relaţii sexuale cu el. Înainte de a face asta, bărbatul a primit poze în ipostaze intime chiar de la victimele sale, sub pretextul că este reprezentantul unei firme de modele.

A fost condamnat, şi-a ispăşit pedeapsa, iar în octombrie 2018 a ieşit din închisoare şi a luat-o de la capăt, victima fiind o femeie din Brăila, de 21 de ani. Cei doi s-au cunoscut pe internet la începutul lunii decembrie 2018. Bărbatul a intrat în posesia unui filmuleţ deocheat cu fata din Brăila, după care îşi ameninţa victima că, dacă nu se culcă cu el, va face filmuleţul public. Condamnat, din nou, în februarie, la 2 ani, 3 luni şi 104 zile închisoare, bărbatul a formulat recurs.

Povestea tinerei șantajate de constănțeanul recidivist

Ciprian N. avea cont de utilizator „amunteanu07”, şi a purtat, o scurtă perioadă de timp, diverse discuții cu femeia din Brăila, legând astfel o prietenie. Discuțiile au fost purtate prin intermediul aplicațiilor Whatsapp și Instagram, ocazie cu care, la solicitarea bărbatului, persoana vătămată i-a trimis acestuia fotografii în care apărea dezbrăcată. În seara de 11 decembrie 2018, brăileanca a fost de acord cu efectuarea unui apel video prin intermediul aplicației Whatsapp, în timp ce era îmbrăcată numai în lenjerie intimă, timp în care inculpatul i-a cerut să se mângâie în zonele intime, lucru care s-a întâmplat. A doua zi, victima A.B. a fost contactată de individ care i-a cerut să facă striptease live pentru a nu posta pe rețelele sociale poze cu ea dezbrăcată. Brăileanca l-a refuzat, dar bărbatul i-a cerut să întrețină cu el raporturi sexuale, la domiciliul lui tot pentru a nu posta acele fotografii.

Tânăra brăileancă s-a prezentat la poliţie şi a povestit totul polițiștilor. Astfel, pe baza indicațiilor pe care inculpatul i le-a comunicat prin intermediul telefonului mobil, femeia, însoțită de lucrătorii de poliție, s-a deplasat în zona Gării CFR Constanța, apoi la adresa indicată de bărbat. După circa cinci minute, din scara B a blocului H10 a apărut un bărbat de circa 35-40 ani, solid, care i-a făcut persoanei vătămate semn cu capul, astfel că aceasta l-a urmat în scara blocului. În interiorul blocului a fost identificat individul care a declarat că se află acolo pentru a discuta cu persoana vătămată despre niște poze în care apare aceasta. Din declarația persoanei vătămate a reieşit că în momentul în care a intrat în scara blocului, inculpatul a întrebat-o dacă vrea să întrețină relații sexuale cu el, însă aceasta a refuzat, cerându-i să șteargă imaginile. Individul a negat comiterea faptei pe parcursul urmăririi penale pentru ca în fața instanței de judecată să se prevaleze de procedura simplificată, recunoscându-şi fapta.

Pentru că este recidivist, fiind liberat din penitenciar la data de 23 octombrie 2018, după ce fusese condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru comiterea unei alte infracțiuni de șantaj, el a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni, fiind adăugat şi sporul de 104 zile închisoare care-i rămăsese de la condamnarea anterioară. Bărbatul a formulat recurs, iar pe 19 aprilie a avut termen, însă a fost amânat pentru ca inculpatul să-şi angajaze avocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.